ICIDS ile İnteraktif Dijital Anlatılar Zamanı!

Merlinin Kazanı 30.10.2013 - 11:11
Altıncı Uluslararası İnteraktif Dijital Anlatı Konferansı başlıyor!
İnsanoğlunun en önemli aktarımlarından olan hikayeler, hepimizin hayatında şüphesiz çok büyük bir yer kaplamakta. Günümüz dijital bilgi çağında ise, video oyunları gibi dijital interaktif anlatılar, insanoğlunun hikaye anlatma potansiyeli açısından, en önemli araçlarından biri olarak görülüyor. Bununla ilgili yapılan çalışmalardan biri, 6-9 Kasım arasında gerçekleşecek ICIDS 2013.

Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek, Games and Narrative Research Group, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG) ve Digra Turkish Chapter tarafından düzenlenecek olan etkinlik, hikayeler ve bunların yeni çağda anlatım teknikleriyle ilgilenen herkesi çağırıyor!

"Altıncı Uluslararası İnteraktif Dijital Anlatı Konferansı (6th International Conference on Interactive Digital Storytelling - ICIDS 2013) 6 - 9 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.


ICIDS ile İnteraktif Dijital Anlatılar Zamanı!
ICIDS dijital oyunlar, mobil uygulamalar, interaktif film ve dramalar ile anlatı içerikli dijital enstalasyonları kapsayan dijital interaktif anlatılar alanında hem kuramsal çalışmalara hem de güncel örneklere yer veren dünya çapındaki en önemli uluslararası akademik konferanslardan biridir. Konferans seçkin araştırmacı, yapımcı ve kuramcıları bir araya getirmekte; güncel uygulama örneklerinin, nitel ve niceliksel araştırmaların, ileri dijital anlatı tekniklerinin ve öncü kuramsal çalışmaların sunumu ve tartışılması için nitelikli bir platform oluşturmaktadır.

“Anlatı Dünyalarını Birleştirmek” sloganı ile yola çıkan ICIDS 2013 İstanbul önceki konferansların çizmiş olduğu yolu takip ederek farklı interaktif anlatı gelenekleri arasında yeni köprüler oluşturmayı hedeflemektedir. ICIDS 2013’ün hedefi oyun tasarımcıları, yapay zeka araştırmacıları, transmedya yapımcıları, sanatçılar, anlatı bilimciler ve dijital oyun araştırmacıları arasında yeni diyaloglar oluşturulmasını teşvik etmektir.

Konferansı kapsamında 6-8 Kasım tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenecek 8 akademik oturumda 25 ülkeden 90’a yakın araştırmacının 30’un üzerinde çalışması sunulacaktır. 7 ve 8 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek iki panelde ise oyun tasarımı, dijital sanat, yapay zeka ve dijital oyun sektörü alanlarından uzman isimler dijital interaktif anlatılar alanındaki farklı uygulamaları ve dijital interaktif anlatıların geleceğini tartışacaktır.

Panel ve oturumlara ek olarak öncü interaktif dijital sanat çalışmaları ile tanınan sanatçı Toni Dove, dijital oyun anlatıları uzmanı ve International Game Developers’ Association kurucularından Ernest W. Adams ve Fable gibi başarılı rol yapma oyunlarının yapay zeka tasarımlarını yapan oyun tasarımcısı Adam Russell da ICIDS 2013 Istanbul kapsamında özel sunumlar gerçekleştirecektir.
9 Kasım tarihinde ise yine konferans kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde oyun ve anlatı tasarımı, yapay zeka uygulamaları, dijital oyun estetiği, eğitim ve sosyal fayda amaçlı interaktif anlatı ve oyunlar konularında toplam 8 atölye çalışması düzenlenecektir.

Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde ayrıca 7 Kasım günü açılışı yapılacak olan Dijital İnteraktif Anlatı Uygulamaları sergisi ve demo sunumları konferans boyunca ziyaret edilebilir. Sergilenen eserler arasından oluşturulacak özel bir seçki ise 14 Kasım tarihine kadar ziyarete açık olacaktır.

Konferans hakkında daha detaylı bilgi ve kayıt için https://icids2013.bahcesehir.edu.tr adresini ziyaret edebilir veya bug@bahcesehir.edu.tr ile icids2013@gamesandnarrative.net adresinlerine yazabilirsiniz."



ICIDS ile İnteraktif Dijital Anlatılar Zamanı!


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 13:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
ICIDS ile İnteraktif Dijital Anlatılar Zamanı!
İlginizi Çekebilir