id Software yeni FPS oyunu üzerinde çalışıyor olabilir

Taylan Bal 23.08.2023 - 11:33
Doom Eternal'ın son DLC'si olan The Ancient Gods Part 2, 2021 yılında yayımlandıktan bir yıl sonra, hayranlar id Software'un bir sonraki projenin ne olacağı hakkında spekülasyonlara başladı.

Sevilen birinci şahıs nişancı serisi Doom'un arkasındaki Bethesda stüdyosu id Software, başka bir FPS oyunu üzerinde çalışıyor olabilir. 2016 yılında Doom serisinin yeniden başlatılmasını ve yüksek övgü alan devam oyununu geliştiren id Software, şu an başka bir birinci şahıs nişancı oyunu için işe alım yapıyor. Bu arada hatırlatmak gerekirse, Doom Eternal'ın muhteşem incelemeler ve övgüler aldığı 2020 Oyun Ödülleri'nde Yılın Oyunu olarak bile aday gösterilmesinin üzerinden üç yıldan fazla bir süre geçti.

id Software'in yeni FPS oyunu çok büyük bir proje olabilir

Doom Eternal'ın son DLC'si olan The Ancient Gods Part 2, 2021 yılında yayımlandıktan bir yıl sonra, hayranlar id Software'un bir sonraki projenin ne olacağı hakkında spekülasyonlara başladı. The Ancient Gods, Doom Slayer'ın hikayesini sonlandırdığı için ve diğer Bethesda stüdyosu MachineGames Wolfenstein serisinin başarılı bir şekilde üzerine gidip işlediği düşünüldüğünde, hayranlar Quake veya hatta Rage oyunlarının id Software tarafından ele alınabileceği yönünde fikirler de yürüttü.

id Software'in yeni FPS oyunu çok büyük bir proje olabilir

Özellikle Rage serisi daha az bilinir bir oyun olduğundan, Quake serisinin tekrar canlandırılması popüler bir aday haline geldi, özellikle de Quake 2'nin yakın zamanda etkileyici bir şekilde yeniden düzenlendiğini göz önüne alarak bu yorumları anlayabiliriz.

İş ilanı göz kamaştırıcı ipuçları veriyor

id Software'in gelecekteki oyunu hakkındaki gizem, son iş ilanıyla biraz daha aydınlığa kavuşabilir. LinkedIn'de yayımlanan bir iş ilanına göre, id Software bir Senior Silah ve Eşya Sanatçısı arıyor. Özellikle, adayın en az bir birinci şahıs nişancı oyununda çalışmış ve yayımlamış olması gerekiyor. 

Bu pozisyonun neden bu kadar geç bir aşamada açıldığı biraz karmaşık bir durum. Büyük aksaklıklar olmadığı sürece ve AAA oyunlarının geleneksel zaman çizelgelerine göre bakıldığında, stüdyonun bir sonraki oyununun üç yıl önce Doom Eternal'ın piyasaya sürülmesinin ardından veya 2021'deki The Ancient Gods Part 2 DLC'sinin ardından başlamış olması gerekiyordu.

Ayrıca iş ilanında "AAA oyunlar üretiyoruz" ifadesi de geçiyor. Bu, id Software'in farklı iç ekiplerle birden fazla oyun üzerinde çalışıyor olabileceği ihtimalini gösteriyor. Ancak bu sadece spekülasyon. Şu ana kadar id Software, Bethesda veya Xbox tarafından herhangi bir resmi onay gelmediğinden, hayranlar ünlü stüdyonun yeni FPS oyunu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için daha uzun süre beklemek zorunda kalacak.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 21:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2023 01:11
Doom 2016 benzeri yeni bir Doom yapsalar süper olur. Eternal iyiydi hoştu ama grafikleri biraz çizgi film gibi gelmişti. 2016 daki oyunun atmosferi bence çok daha iyiydi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2023 18:22
Fps oyunlarının temellerini atan firmanın tekrar güzel bir ders vermesi gerek sektöre
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2023 12:53
Hexen yapıyor olabilirler. Xbox showcasede Phil'in üzerinde hexen tshirt'ü vardı, bu bir mesaj:
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2023 16:23
Yeni quake elbet güzel olur ama umarım bizi şaşırtıp yeni bir ip ile gelirler...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2023 12:59
süper düper olur. Eternal'dan beri o lezzette, ona yaklaşan bi oyun bile yok. id yapmazsa daha çok bekleriz. Hazır MS desteği de varken abanın abiler, sevindirin bizi, gamepass'de gömelim :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
id Software yeni FPS oyunu üzerinde çalışıyor olabilir
İlginizi Çekebilir