Immortals of Aveum ön inceleme

Tunay Şahin 4.05.2023 - 16:19
Electronic Arts ve Ascendant Studios'un oyunu Immortals of Aveum ön inceleme içeriğimizde oyun hakkında bildiklerimizi bir araya getirdik.

Electronic Arts ve Ascendant Studios, oyuncuları savaş büyücüleri ve kötü bir tiran arasında bölünmüş, savaşın parçaladığı bir dünya olan Aveum'un merkezine götüreceği söylenen, sihirle aşılanmış birinci şahıs nişancı oyunu Immortals of Aveum'u The Game Awards 2022'de duyurmuştu. 

Y kuşağının duvarlarını süsleyen oya gibi işlenmiş sloganların aksine, aslında dünyada yeterince sihir yok. Ascendant Studios'un yakında çıkacak olan Immortals of Aveum oyunu bunu değiştirecek. Bu büyü tabanlı, birinci şahıs aksiyon RPG'si hızlı, öfkeli ve güçlü büyülerle patlıyor.

Immortals of Aveum ön inceleme

Geliştirici ekip, oyunun beş yıldır geliştirilmekte olduğunu ancak yıllar önce tasarlanan Immortals of Aveum'u "Call of Duty'nin büyülü hali" olarak tanımlıyor. Kreatif direktör Bret Robbins ciddi aksiyon oyunu geçmişine sahip bir ekip kurmuş. Kendisi ve ekibi daha önce Halo, BioShock, Dead Space ve tabii ki Call of Duty gibi klasikler üzerinde çalışmış. Robbins, CoD'un helikopterlerini ejderha olarak hayal ettiğinde gözünün önünde oluşan görüntü Immortals of Aveum'un doğuşunu sağlamış.

Immortals of Aveum ön inceleme - 1

Silahların yerine sihir gücünüzü kullanın

Immortals of Aveum, fantastik kurguda sıkça yer alan güçlü büyülü enerji akımları ile kesişen bir dünya vaad ediyor. Everwar adı verilen uzun bir çatışma, seçkin büyücüleri ve onların sihirli enerjisini kontrol etmek için birbirleriyle karşı karşıya getiriyor. Biz de oyunda Jak olarak yer alıyoruz. Jak gücünü yeni keşfeden isteksiz bir savaş büyücüsü.

İlginizi Çekebilir: Immortals of Aveum ilk bakış

Oyunun 25 saatlik senaryosu boyunca Jak, üç büyü türünde 25'in üzerinde büyüde ustalaşacak: Güç (mavi), Kaos (kırmızı) ve Yaşam (yeşil), bunlar farklı silah türlerine karşılık gelir. Ayrıca büyülerine ek güçler ekleyen mühürler ve totemler de bulacak.

Immortals of Aveum ön inceleme - 2

Birinci şahıs nişancı oyunu olan Immortals of Aveum'da büyü kullanmak oldukça eğlenceli görünüyor. Jak'in hem saldırı hem de savunma büyüleri, zincirleme saldırılar, kontra ataklar, itme ve çekme büyüleri arasında geçiş yaparak, her an savaşa hazır olacağız. Jak'ın karşılaşmalara yaklaşmak ve bulmacaları çözmek için envanterinde birçok araç da bulunuyor.

Büyülü Dünyası

Aveum'un yüksek fantezi dünyası iki karşıt krallık olan Lucium ve Rasharn tarafından yönetilmektedir. Karakterimiz ise çok çeşitli ortamlarda savaşıyor, keşfeder ve bulmaca çözer. Immortals of Aveum bir açık dünya oyunu olmamasına rağmen, senaryo yan görevler ve gizli hazinelerle destekleniyor.

PC ve mevcut nesil konsollar için geliştirilen Immortals of Aveum videolarından izleyebildiğimiz kadarı ile harika görünüyor. Dünya, tasarım ve detaylarda oldukça özenli çalışmalar gerçekleştirilmiş. Büyü ve sihir efektleri ise oldukçaçeşitli ve güçlü. Karakter modelleri ve yüz animasyonları Firefly'dan tanıdığımız Gina Torres gibi deneyimli oyunculardan oluşan bir kadronun oyunculukları ile desteklenmiş.

Immortals of Aveum ön inceleme - 3

Hikaye Anlatımı

Immortals of Aveum'un sinematik hikaye anlatımı ve koreografili savaşları kesinlikle Call of Duty ve diğer birinci şahıs aksiyon oyunlarının etkisini gösteriyor. Ancak baştan sona hayal edilmiş fantastik ortamı ve büyüsü sayesinde net bir kimliğe de sahip.

Ascendant Studios, Immortals of Aveum'un üç oynanış ayağı etrafında tasarlandığını söylüyor: Büyücü Ol, Sihrinde Ustalaş ve Dünyayı Kurtar. Çok fazla oyun, uyum içinde çalışmayan mekanik ve fikirlerin erime potasıdır. Buna karşın Immortals, bir dizi güçlü fikri parlatmaya ve bunları iyi yazılmış bir anlatı aracılığıyla ortaya çıkarmaya odaklanıyor.

Immortals of Aveum ön inceleme - 4

Çıkış Tarihi, Platformlar ve Sürümler

Immortals of Aveum, 20 Temmuz 2023'te Steam ve Epic Games Store üzerinden Xbox Series X|S, PlayStation 5 ve PC'ye gelecek. Bu, oyunun Xbox One, PlayStation 4 versiyonları hakkında henüz bilgi bulunmuyor. Ancak bu onun olasılık dahilinde olmadığını göstermez.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Immortals of Aveum
İlginizi Çekebilir