İngiliz perkandeci PS4 ön siparişlerini rehin aldı

Murat Halilbeyoğlu 8.10.2013 - 11:20
Cinayet sebebi değil de nedir?
Oyun dünyasında da çakallık diz boyu gerçekten. İngiliz online perakende dükkanı Simplygames adlı site daha öncesinden Playstation 4'ü ön sipariş veren kişilerden tehdit yolu ile daha fazla para istiyor. Tehdit ne mi? Ön sipariş hakkını kaybetmek.

3 Ekim'den beridir site ön sipariş yapanlara ön siparişlerini alabilmek için satın alımlarını yükseltmeleri gerektiğine dair mail gönderiyor.

İngiliz perkandeci PS4 ön siparişlerini rehin aldı
Ayrıca site sadece konsol alacakların iki ya da daha fazla alması durumunda da çıkış günü PS4'ü göndereceğini garantiliyormuş. Lakin 350 pound verip sadece tek bir PS4 ön sipariş verenler bu siparişlerini en az 415 pound'a yükseltmezlerse bekleme sırasındaki yerini kaybedecek.

Üstelik SimplyGames'in müşterilere sunduğu bundle'lar da Sony tarafından hazırlanmış resmi bundle'lar değil. Firmanın kendi kafasına göre hazırladığı bundle'lar. Bundle'da ikinci bir Dualshock ve USB kablosu (Dualshock'u şarj etmek için) ve WatchDogs bulunuyor.

Elbette firmanın yaptığı bu ön siparişleri rehin alma taktiği Sony'nin Avrupa forumlarında büyük bir öfkenin yayılmasına sebep oldu. Pek çok kullanıcı bir daha firmadan hiç bir şey almayacağını belirtti.

Enteresan bir durum ne dersiniz. Umarız onlardan görüp bizim ülkemizde de bu tarz çakallık yapmaya çalışanlar olmaz. 
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 16:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
İngiliz perkandeci PS4 ön siparişlerini rehin aldı
İlginizi Çekebilir