İptal edilen Prince of Persia Redemption videosu 8 yıl sonra ortaya çıktı

Ersin Kılıç 7.05.2020 - 10:23
Bundan tam 8 yıl önce Youtube'a yüklenen ve kimsenin fark edemediği Prince of Persia: Redemption adlı oyunun videosu dün gece ortaya çıktı.

Prince of Persia: Redemption için bundan tam 8 yıl önce Youtube'a yüklenen video, dün gece saatlerinde fark edildi ve tabir-i caiz ise büyük ses getirmeyi başardı. Ortaya çıkan bu video ile birlikte belki de son dönemin en ilginç haberi de gündeme gelmiş oldu.

İptal edilen Prince of Persia: Redemption videosu 8 yıl sonra ortaya çıktı

Şu sıralar bildiğiniz gibi yeni Prince of Persia dedikoduları ile sık sık karşılaşıyoruz. Özellikle alan adının satın alınmasından sonra Ubisoft'un artık somut bir şeyler peşinde olduğuna neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Gündemde bu kadar Prince of Persia konusu varken, ilginç bir gelişme yaşandı. PositiveLauncher isimli bir Youtube kanalında bundan tam 8 yıl önce, yani 2012 yılında yayınlanan bir Prince of Persia Redemption videosu ortaya çıktı.

Ubisoft'un PC, PS3 ve Xbox 360 için geliştirdiği ve sonrasında iptal etme kararı aldığı Prince of Persia Redemption videosunda oyunun hemen hemen bütün dinamikleinin hazır olduğu da göze çarpıyor. Zaman yavaşlatma dinamiklerinden platform öğelerine, savaş kısmından boss mücadelesine kadar 3 dakika 17 saniyelik videoda birçok detay görme şansına erişiyoruz. Bu videonun o zaman nasıl sızdırıldığı ve bu kadar süre nasıl ortaya çıkmadığı ise tam bir muamma.

Ubisoft'un animasyon konusunda eski çalışanlarından biri olan Jonathan Cooper, kendi sosyal medya hesaplarında videonun gerçek olduğunu ve o dönem oyunun üzerinde çalıştıklarını, daha sonrasında ise iptal kararı alındığını doğrulamış. Serinin yaratıcısı olan Jordan Mencher'in hala oyunun hakları konusunda söz sahibi olduğunu dile getiren Cooper, bu nedenle en çok iptal edilen oyunlar arasında Prince of Persia serisinin geldiğini de dile getirmiş. Yani Prince of Persia Redemption dışında firmanın başka projeler üzerinde çalıştığını ama zaman zaman bunların da gerekli seviyeye ulaşamadıkları için iptal edildiklerini düşünebiliriz.

İptal edilen Prince of Persia Redemption videosu 8 yıl sonra ortaya çıktı

Bu durum serinin neden bu kadar geciktiğini ve sessizliğe büründüğünü de aslında ortaya koymuş oldu. Siz ne düşünüyorsunuz, Prince of Persia Redemption sizce serinin adına yakışır bir oyun olarak mı gözüküyor?

Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2021 00:40
Sadece karakter şekli diger serilerden farklı olmuş alışılmışın dişinda oyun cıksaymış iyi olurdu
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 11.05.2020 10:01
Belki hatırlarsınız. Assassin's Creed'in Mısırda geçecek oyunuda iptal edildi, haberi çıkmıştı. Sonrasında ne oldu ? Bilenler yazsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
burak_55
burak_55 8.05.2020 14:53
Oyun çıksaymış güzel gelecekmiş. Videonun son sahnesi, Kratos ve Poseidon kapışmasından fırlamış gibiydi.
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2020 03:11
Özentiden başka bir şey değil. Hıh.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2020 15:26
dinamikler harika gözüküyor üzerinde çalışılırsa harika bir oyun ortaya çıkabilr
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2020 15:12
Yanlız bu video da şişirme var. 8 yıl önce bu grafiklerle. Hele hele ubi gibi çöplere imza atan bir firma. (Pop hariç) kesin çıksa downgrade li çıkardı. Yeah
Kalan Karakter: 300 Gönder
İptal edilen Prince of Persia Redemption videosu 8 yıl sonra ortaya çıktı
İlginizi Çekebilir