Irkçılık yapan oyuncu FIFA'dan ömür boyu banlandı

Ersin Kılıç 4.03.2021 - 11:14
Eski İngiliz milli futbolcu Ian Wright'a ırkçılık yaptığı belirlenen ve mahkemeye gidilen olay sonrasında oyuncu FIFA serisinden ömür boyu ban yedi.

Zaman zaman oyunların ya da oyun firmalarının da dahil olduğu ırkçılık haberleri ile karşılaşıyoruz. Bu sefer ki haberimiz ise eski bir futbolcu, bir oyuncu ve FIFA serisi üçgeninde yaşandı. FIFA serisinin arkasındaki firma olan Electronic Arts, futbolcu Ian Wright'a ırkçılık yapan bir FIFA oyuncusuna ömür boyu yasak getirdi.

Irkçılık yapan oyuncu ömür boyu ban yedi

Şu sıralar televizyon sunuculuğu yapan Ian Wright, İngiltere milli takımının yanı sıra özellikle Arsenal takımında sergilediği performans ile adından söz ettiren oyunculardan biriydi. 1991 ve 1998 yılları arasında Arsenal forması giyen futbolcu bu tarihler arasında toplam 221 gol sayısına da ulaştı. Arsenal ile şampiyonluk yaşayan Wright sonrasında ise West Ham ve Celtic gibi takımlarda da top koşturdu.

Eurogamer sitesinin haberine göre olayın fitili aslında FIFA Ultimate Team modu ile ateşlendi. 18 yaşındaki Patrick O’Brien isimli FIFA oyuncusu geçtiğimiz yıl Ian Wright simge kartını kullanırken FIFA Ultimate Team'de bir maç kaybetti. Buraya kadar aslında herşey normal. Fakat kaybettiği bu maçın hırsına yenik düşen oyuncu gerçek Ian Wright'a sosyal medya hesabından ulaşarak ırkçı sözler sarf etmeye başladı. Mayıs 2020'de Instagram üzerinden oyuncuya ırkçı sözler içeren 20 taciz mesajı gönderdiği belirlendi. Tabi yapılan bu yanlış davranş sonrasında Wright olayı mahkemeye taşıma kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan mahkemede O'Brien, özür dilemesi ve suçlu olduğunu itiraf etmesi sonucu mahkumiyetten kurtuldu.

Irkçılık yapan oyuncu FIFA'dan ömür boyu banlandı

Alınan bu karar sonrasında sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yapan Wright, hayal kırıklığına uğradığını ve davanın ırkçılık eylemlerinin sonuçları ile ilgili olduğunu "Alınan bu kararın bu tür aşağılık ırkçı tacizleri ne kadar caydıracağını açıkçası merak ediyorum" sözleri ile ifade etti. 

Davanın sonuçlanmasının ardından ise EA Sports, ırkçı oyuncuya en azından kendi ellerinden gelen cezayı vermişe benziyor. Yapılan açıklamaya göre ırkçılık yapan Patrick O’Brien, FIFA serisinden ömür boyu ban yemiş durumda. "Ian Wright, EA Sports ailemizin bir parçası" diyen FIFA markasının Başkan Yardımcısı David Jackson, yaptığı açıklamada şu sözlere de yer vermiş.

"Ortaklığına ve desteğine çok değer veriyoruz. Ayrıca onun bu konuda desteğimizi aldığını bilmesini istiyoruz. Geçen yıl Ian, FIFA 20 maçını kaybeden bir oyuncunun korkunç, ırkçı bir sözlü saldırısına maruz kaldı. Oyuncunun bu davranışı kabul edilemezdi ve buna müsamaha göstermeyeceğiz. Oyuncu sözleşmemiz böyle bir durumda eylemlerimiz için bize yol gösteriyor. Oyuncunun oyunlarımızı oynamasını veya oyunlarımıza erişmesini kalıcı olarak yasaklamak için önlem aldık. Irkçılık durmalı. Topluluklarımızı herkes için eğlenceli, adil ve güvenli hale getirecek eylemler yoluyla olumlu yönde çalışmalarımıza devam etmeye kararlıyız."

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 00:26
İyi ki bi sjw yi öğrenmişsiniz her şeye sjwler triggerlandı ehehehe diye atlıyosunuz size batan ne arkadaşım ırkçılık ırkçılıktır bunun azı çoğu yok azıcık insan olun be
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 13:37
SJW altın çağında bunu yapamazsın oyuncu kardeşim. Yaparsan bırak hayat boyu banı, hayatını alırlar öğrenin artık şu işleri :)
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 21:26
Arkadaşlar tetiklenmeyin hemen.. 50-60 yıla kadar bu hep vardı. Şimdilerde saçma bir şekilde duyar kasılmaya başladı. (Bu ırkçılığı yapan milletler taradından) Anlatmak istediğim o. Yoksa Siyah beyaz mor turuncu benim zerre umurumda olmaz. Sizde biri bir şey dese de sallasak diye hazırda bekliyorsnz
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 22:52
SJW çağıyla ne alakası var ya?Adam bir video oyununu kaybetti diye gerçek birine ulaşıp saçma sapan hakaretler etmiş.Osuruktan nem kapan SJW olayı değil bu bildiğin hayvanlık.Sen Fenerbahçe'yle maç kaybedince Tisserand'a twitterdan "senin de bütün Kongo'luların da..."diye sövüyor musun?Normal mi bu?
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 22:37
Biri sana sırf doğuştan gelen bir fiziksel özelliğin için sistematik olarak sürekli hakaret etse ne hissedersin çok merak ediyorum. Herşey de SJW değil.
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 20:54
Nitekim tahminimce ismi ifşa olduktan sonra artık iş hayatında da sosyal hayatta da dikiş tutturamaz alnına kara leke gibi yapışacak. Asıl bu z kuşağında hala nasıl olabiliyor ırkçılıklar merak ediyorum ailelerin özel olarak incelenmesi lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2021 09:55
Sjw reisler yine coşturmuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 13:51
Oha yani ben de maç kaybediyorum ama kaybettiğim maçın hırsına yenik düşüp oyuncunun twitter hesabından şahsına ulaşıp hakaret etmiyorum. TV başından sövüyorum biraz rahatlıyorum. Bu ne hırsmış lan? :)))
Kalan Karakter: 300 Gönder
Irkçılık yapan oyuncu FIFA'dan ömür boyu banlandı
İlginizi Çekebilir