İsimsiz proje 'Project Athia', Forspoken adıyla duyuruldu

Alparslan Gürlek 18.03.2021 - 21:09
İsimsiz bir proje olan Project Athia artık Forspoken olarak resmi bir isme sahip. PlayStation 5 ve PC için çıkacak oyunun detayları haberimizde.

İlk kez geçtiğimiz yıl PlayStation 5 oyunlarının gösterildiği bir sunumda kısa bir teaser ile karşımıza çıkan Project Athia için yeni detaylar paylaşıldı. Gelen ilk bilgi artık projenin Forspoken adını aldığı oldu. Grafikleriyle ve oynanışıyla oldukça iyi görünen yapım için elimizde net olmasa da bir çıkış tarihi de var. Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan oyunun detaylarına gelin birlikte bakalım.

Project Athia, Forspoken adıyla duyuruldu

Final Fantasy XV ile tanıdığımız Luminous Productions'un yeni oyunu, ilk kez isimsiz bir proje olarak karşımıza çıkmıştı. PlayStation 5 oyunlarının duyurulduğu "Oyunların Geleceği" sunumunda Project Athia ismiyle karşımıza çıkan yapım, bugün yeni bir isme sahip ve birçok detayı paylaşıldı. Forspoken adıyla duyurulan oyun için dolu dolu yeni bir fragman yayınlandı.

Hikaye odaklı ilerleyişiyle açık dünya oyunu olarak karşımıza çıkan yapım, oldukça ilgi çekici görünüyor. Frey Holland adındaki bir kadın karakteri canlandıracağımız oyunda, bizi devasa boyuttaki boss savaşlarının beklediğini söyleyebiliriz. Tehditkâr bir dünyada Frey'i canlandırdığımız oyunun aktörü Ella Balinska, bu projede ana karakteri canlandırmanın "heyecan verici" olduğunu söylüyor. Ejderhalar ve türlü çeşitlerden yaratıklarla bezeli tehlikeli bir dünyada iddialı oynanış mekanikleriyle karşımıza çıkan Forspoken, grafikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

İsimsiz proje 'Project Athia', Forspoken adıyla duyuruldu

Özellikle parkur tarzı mekanikleriyle ve hızlı oynanışıyla küçük bir kesitte gösterilen yapımın heyecanlı savaşlar sunacağı aşikar. Devasa boyutlardaki düşmanlarıyla zorlayıcı bir deneyim olacağını tahmin edebiliriz. Özel yetenekler ve bunların görsel efektleri de ayrıca güzel görünüyor. Yine de altta yazan "Oyunun son durumunu temsil etmez" yazısını görmezden gelmemek gerekiyor. Athia'nın tehlikeli topraklarında hikayenin bizi sürüklemesiyle ilerleyeceğimiz oyun için yayınlanan açıklama şu şekilde:

"Fantastik ama tehlikeli Athia topraklarında hayatta kalmak için büyülü yeteneklerini kullanması gereken sıradan bir genç kadın olan Frey Holland olarak oynayın.

Luminous Productions tarafından PlayStation®5 sistemi ve PC için geliştirilen Forspoken, oyuncuları büyülü ve tehlikeli bir yolculuğa çıkaracak."

PlayStation 5 ve PC platformları için duyurulan Project Athia, yeni ismiyle Forspoken 2022 yılında piyasaya sürülecek. Sizler de görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
İsimsiz proje 'Project Athia', Forspoken adıyla duyuruldu
İlginizi Çekebilir