İslam karşıtı oyunlar için site açıldı

Merlinin Kazanı 31.10.2016 - 09:21
"Oyunlarda İslamofobi"
Geçtiğimiz haftalarda çeşitli video oyunlarının içerisinde İslam karşıtı içerikler bulunduğuna dair Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yayınladığı bir tabloyu sizlerle paylaşmıştık. Çeşitli oyunlar içerisinde bulunan islamofobik materyalleri toplayan bu resimde aslında hepimizin severek oynadığı birçok oyun yer almaktaydı.

İslam karşıtı oyunlar için site açıldı
Orada burada çeşitli tartışmalara konu olan bu yeni akım hakkında çoğunluk ne düşünüyordur elbette bilemeyiz ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu konuda gerçekten kararlı olduğunu ve çok daha büyük yaptırımlara gideceğini de rahatlıkla görebiliyoruz çünkü bu konu için OYUNLARDA İSLAMOFOBİ adlı yeni bir site açıldı. Bu linkten girerek site içeriğini inceleyebilirsiniz. Bizim gördüğümüz kadarı ile Devil May Cry ile Hitman'in karıştırılması gibi hatalar yapılmış. Siz de bir girip bakın, kendi kararınızı verin. Guitar Hero 3, Call of Duty ve daha birçok oyuna sitede yer verilmiş ve belirli materyaller ile şikayet etme seçeneği bile konulmuş.

Biz bu konuda oyun basınından bir site olarak tarafsızlığımızı koruyacağız. Elbette her birimizin, bireysel açıdan düşünceleri var ancak onları burada dile getirerek bir tartışmaya sebep olmak uygun olmaz. Merlin'in Kazanı olarak tarafsız duruşumuzu korumamız gerekiyor. Zaten çok farklı kafaların gerçekten sağlam bir tartışma konusu haline getireceği bu haberi de yorumlara kapalı şekilde paylaşacağız. Amacımız sizi bu durum hakkında bilgilendirmek.
İslam karşıtı oyunlar için site açıldı
İlginizi Çekebilir