İşte Sony'nin para kazandıran tek ürünü

Murat Halilbeyoğlu 6.02.2014 - 10:02
O olmasa Sony ne yapardı
Belki son birkaç senedir teknoloji alanının belli başlı ürünlerinde satış olarak çok büyük başarılar sağlamasa da Sony'nin Playstation kısmı firmanın belki de en büyük geçim kaynağı olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz senenin sonlarında çıkışını yaptığı Playstation 4 ile bu istikrarını devam ettiren firma açıkladığı rakamlarla bu işte ne kadar iyi olduğunu da kanıtlar nitelikteydi.

Sony'nin "Oyun Bölümü", ki içerisinde Playstation bölümünü de barındırıyor, üçüncü çeyrekte %64'lük bir artış yakalayarak 4.2 milyar dolarlık satış yaptığını açıkladı.

Bunun yanında firmanın faaliyet gelirleri (Operating Income = Vergiler ve faizler çıkartılmadan önce elde edilen gelir) resmen uzaya fırlayarak geçen senenin aynı dönemine oranla %300'lük bir artış sağladı ve 172 milyon dolarlık bir gelir getirdi.

İşte Sony'nin para kazandıran tek ürünü
Satışlar konusunda da hiçbir kayıp yaşamayan Sony üçüncü çeyrek dönemi boyunca PS3 ve PS4'ten toplamda 7.8 milyon adet sattı. PSP ve PSVita'da ise toplamda 2 milyon adetlik bir satış rakamına ulaştı.

Oyunlarda ise 126 milyon adedi bulan firma bu rakama hem kutulu hem de dijital oyunların dahil olduğu bilgisini verdi.

Playstation 4'ün başarısı ise firmanın bütün iş alanına büyük etki yaptı. Sony'nin ana şirketi Sony Corp. çeyreklik satış rakamını 22.9 milyar dolar ve net karını 257 milyon dolar olarak açıkladı.

Firma çıkışından bir ay geçmeden toplamda 2.1 milyon adet PS4 satarken, 2014 başında bu rakam 4.2 milyona fırladı.

Öte yandan şu sıralar ülkemizde de yaşanan stok sıkıntısı Sony'nin de en büyük derdi. Nitekim şirketin İngiltere bölümünün patronu Fergal Gara da bölgelere göre stok dağılımından memnun olmadığını ve talebe yönelik daha fazla Playstation 4 getirtmek için merkezi zorladığını açıkladı.  
Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 15:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
İşte Sony'nin para kazandıran tek ürünü
İlginizi Çekebilir