İZEV'in yaptığı Pink Floyd coverı dünyada büyük ses getirdi

Furkan Güler 25.04.2018 - 13:48
Another Brick in The Wall şarkısı bu sefer down sendromlu ve otizmli bireyler tarafından seslendirildi.

Zihinsel engelli bireyleri topluma kazandırmak ve farkındalık için çalışmalar yapan İZEV, (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) yaptığı yeni sosyal sorumluluk projesinde dikkatleri üzerine çekti. Down sendromlu, otizmli ve mental farklılığı bulunan bireylerin ortaya koyduğu Yaşam Hakkı - Duvar isimli şarkı, tüm dünyada büyük ses getirdi. Kubat, Koray Avcı, Yavuz Dizdar ve Selda Bağcan'ın destek verdiği projede Pink Floyd - Another Brick in The Wall şarkısı yeniden yorumlandı.

İZEV'in yaptığı Pink Floyd coverı çok sevildi

Klipte yer alan öğretmen rolündeki kişi ise Onkolog Yavuz Dizdar, bu proje sayesinde şarkının tekrar ruh bulduğunu söyledi. Diğer bir yandan Pink Floyd'un bass gitaristi olan Roger Waters'ın da bu projeye destek verdiğini söyleyen Koray Avcı, şarkı için "Sanatı paylaşmak çok güzel." ifadesini kullandı.

İZEV Nedir?

1989 yılında dernek olarak kurulan ve 1997 de vakıf tüzel kişiliğinde yapılanan İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı ) evlatları zihinsel engelli mütevelli üyeler tarafından oluşturulmuştur. Kuruluşundan bu yana İZEV’ in çalışmaları daha çok özel eğitime muhtaç çocukların gereksinimleri yönünde gerçekleşmiştir. 0-25 yas zihin engelli çocuğa rehabilitasyon, terapi, ilköğretim ve mesleki eğitim hizmetleri veren Saadet İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim merkezinin kurucusu ve destekçisi olmuştur. Adi geçen kurumun rehabilitasyon ve terapi merkezi ve korumalı işyeri binası vakfımız ve vakıf üyelerimiz tarafından yaptırılarak kamuya hibe edilmiştir. 2011 yılı mayıs ayında okulun ana binası İl Özel İdaresi tarafından deprem riski nedeni ile yıktırılarak, daha kapsamlı bir proje çerçevesinde yeniden inşasına başlanmıştır. Okula devam eden 250 civarında çocuğumuz, yarım gün tedrisat yapan çevreye yakın okullardan birine yerleştirilerek eğitimin devamlılığı sağlanmıştır. Öte yandan İZEV Rehabilitasyon ve Terapi Merkezi inşaat sahasında bulunmanın zorlukları nedeni ile Sarıyer yerleşkemize taşınmış Mecidiyeköy civarında oturan 150 kadar çocuğunu gene çalışanlarının kurduğu bir rehabilitasyon ve terapi merkezine emanet etmiştir. Vakıf Merkezi inşaat süresince İZEV YAŞAM EVİ olarak adlandırılan Sarıyer yerleşkesinde 2013 yılına kadar faaliyetlere devam edecektir. İnşaatın tamamlanması ile birlikte eskiden olduğu gibi 0-50 yaş arası engelli popülasyonun tamamına hizmet süreci yeniden başlayacaktır. İZEV bu geçiş döneminde daha fazla kamusal yarar sağlamak üzere bir çok proje üretmekte, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile temaslarını sürdürmektedirş

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
İZEV'in yaptığı Pink Floyd coverı dünyada büyük ses getirdi
İlginizi Çekebilir