J.K. Rowling, Hogwarts Legacy yapımına dahil edilmemiş

Ersin Kılıç 21.09.2020 - 10:09
Harry Potter serisinin kitaplarına imza atan J.K. Rowling, Hogwarts Legacy oyununun yapım aşamasına hiçbir şekilde dahil edilmemiş.

Hogwarts Legacy için yeni ve bir o kadar da şaşırtıcı bilgiler gelmeye devam ediyor. Harry Potter RPG oyunu olarak da bilinen yapım uzun süren bekleyişin ardından geçtiğimiz günlerde düzenlenen Playstation 5 etkinliğinde duyurulmuştu. Duyurunun ardından çeşitli bilgiler verilen oyun ile ilgili yeni bir açıklama daha yapıldı ve Harry Potter kitaplarına imza atan J.K. Rowling'in Hogwarts Legacy projesine hiçbir şekilde dahil edilmediği açıklandı.

Kitapların yazarı Harry Potter oyununda yok

Tabi ki ünlü yazarın kitaplara imza atmasından dolayı oyunla da dolaylı yoldan bir bağlantısı var. Sonuçta onun oluşturmuş olduğu evrenden yola çıkılarak yapılan bir oyundan bahsediyoruz. Fakat yapılan açıklama Hogwarts Legacy yapım aşamasında J.K. Rowling'e danışılmadığı yönünde.

Warner Bros yaptığı açıklamada "Oyunun yapımına direk olarak dahil edilmedi. Fakat olağanüsyü yazarlığı Büyücü Dünyası ile ilgili yapılan tüm bu projelerin temelini oluşturuyor. Yine de anlatacağımız hikayenin J.K. Rowling hikayesi olmadığını belirtmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verilmiş.

Harry Potter kitapları ile büyük bir hayran kitlesine ve üne kavuşan J.K. Rowling özellikle son yıllarda yaptığı açıklamalar ile birlikte tartışmaların da odak noktası haline geliyor. Özellikle kitap ve karakterler hakkında yaptığı bazı açıklamaların serinin hayranları tarafından Rowling'e olan hayranlığın körelmesine sebep oluyor da diyebiliriz.

J.K. Rowling, Hogwarts Legacy yapımına dahil edilmemiş

Hogwards Legacy oyunu 2021 yılında çıkacak

Diğer taraftan 1800'lü yılların sonunda Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na gideceğimiz Hogwards Legacy, Playstation 5 dışında PC, Playstation 4, Xbox Series X, Xbox Series S ve Xbox One ailesi için de duyurulmuştu. 2021 yılında piyasaya çıkacak olan oyunda hikayenin zirvesine ulaşan oyuncular büyülerde ustalaşarak, iksirler hazırlayarak ve fantastik canavarları evcilleştirerek büyülü yeteneklerini geliştirecekler. Yol boyunca, büyücülük dünyasının uzun süredir unutulmuş geçmişine bağlı tehlikelerle ve yalnızca kendilerinin sahip olduğu alışılmadık bir yetenekle dolu geniş bir dünyayı ortaya çıkaracaklar. Açık dünya yolculuğu, oyuncuları Hogwarts'ın ötesine, Yasak Orman ve Hogsmeade Köyü gibi yeni ve tanıdık büyücülük dünyasına götürecek.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2020 12:18
cok guzel hamle, hanim abla gun gectikce kafayi yiyor malum. kendi yarattigi evreni dahi, "yok dombledore aslinda kirik, grindelwald'i emikliyor", "voldemort bellatrix'den cocuk yapti" falan diye hoşaf ediyor. yapimcilarin kafasi calisiyormus valla.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2020 10:59
Adamlardaki kafaya bak jk rowling dşük profil bık bık bık. JK olmasa harry potter evreni diye bi şey yoktu gelmiş buraya zırvalıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2020 16:54
Çok isabetli bir karar vermişler. Evrenin içine bizzat yaratıcısının eliyle edilmesini görmekten bıkmıştım. Stüdyo yaparsa o kadar koymaz.
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2020 23:33
Aynen. J.K. Rowling gibi düşük profilli ve dengesiz bir insanı bu projeye karıştırmamakla çok akıllıca bir hamle yapmışlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
J.K. Rowling, Hogwarts Legacy yapımına dahil edilmemiş
İlginizi Çekebilir