Jane Foster Mighty Thor 'a nasıl dönüştü?

Murat Oktay 21.04.2022 - 17:03
Thor: Love and Thunder filminde karşılacağımız Jane Foster Mighty Thor karakterinin kökenine iniyor ve onun bu güçlere nasdıl sahip olduğunu açıklıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Thor: Love and Thunder fragmanı oldukça tartışıldı. Marvel Studios fanlarını ikiye bölen fragmanda asıl dikkat çekmesi gereken noktayı bir çok kişi atladı. Jane Foster Mighty Thor 'a dönüşmesi belki de en can alıcı nokta idi.

Bu yazımızda "Jane Foster Mighty Thor 'a nasıl dönüştü?" sorusunu cevaplayacağız. Ancak Marvel Sinematik Evrenleri spoiler yemek istemeyen takipçilerimiz için bundan sonrası biraz tehlikeli.

Günün sorusu: Jane Foster Mihgty Thor 'a nasıl dönüştü?

Jane Foster'ı canlandıran Natalie Portman karaktere son derece iyi bir imaj bırakmış olmalı ki, Marvel serinin 4. filminde onu oldukça öne çıkartıyor. Bildiğimiz üzere astrofizikçi olan Jane Foster, aynı zamanda Thor'un eski sevgilisi.

Filmlerde bilgisi verilmese de araya giren mesafe ve savaşlar ilişkinin bitmesine sebep oluyor diye düşünüyoruz. Muhtemelen Love and Thunder'da bu sorunun cevabını da bulacağız.

Jane Foster Mighty Thor

MCU Faz 4 yapımları arasında en çok beklenen yapımlardan biri olan Thor: Love and Thunder'a oldukça acıklı bir hikaye ile giriş yapılıyor. Jane Foster'ın göğüs kanseri olduğu ortaya çıkar. Tedavisi devam ederken yolları Thor ile kesişiyor.

Burada konuya açıklık verebilmek için bazı ek bilgiler vermemiz gerekiyor. Thor'un en önemli silahlarından biri olan çekici, Mjolnir, sadece layık olan kişiler tarafından kullanılabildiğini biliyoruz.

Marvel Cinematic Universe 'de daha önce Avengers'da Chris Hemsworth tarafından canlandılan Kaptan Amerika tarafından kullanılan çekiç, çizgi romanlarda gördüğünüz üzere, zaman içinde başka kahramanlar tarafından da kullanılıyor.

Mjolnir artık Foster'da

Tekrar hikayeye dönersek, hasta olan Jane Foster, Mjolnir'i tutması ile kaldırabiliyor. Bu da ona Thor'un güçleri kadar olmasa da, ona büyük güçler veriyor. Bunlar arasında süper güç, hız ve dayanıklılık bulunuyor. Dayanıklılık, onun hastalığı ile baş etmesini sağlıyor.

Tabi bu noktada çok önemli bir detay bulunuyor. Eğer Jane Foster Mighty Thor olmaktan vaz geçer ya da herhangi bir şekilde çekice layık olamazsa, hastalıklı vücuduna geri dönüyor. Bu sebeple, yaşamayı seçerse, her şekilde çekice sadık ve de layık olmak zorunda.

Foster'ın dönüşmesi hakkında başka teoriler de bulunuyor. Bunlardan en önemlisi yapımcı Kevin Fiege'in Mjolnir'i Kaptan Amerika'ya verdiği gibi, Foster'a da vermek istememesi. Bu sebeple, Thor: Ragnarok'da çekicin Hela tarafından kırılması sonucu ortaya çıkan parçaların da kullanılabileceği söyleniyor.

Jane Foster'ın vücudu bunları emerek, çizgi romandan farklı olarak, ona süper güçler kazandırıyor olması da ihtimaller dahilinde.

Jane Foster Mighty Thor

Güçleri

Brunnhilde'nin ruhu, Jane'i Valkyrie'ye dönüştürerek ona bir çok yeni özellik getirdi.

Yeni Güçleri

  • Asgardlı Fizyoloji: Jane, Asgardlılar arasında yaygın olan çeşitli insanüstü niteliklerin tümüne sahiptir.
  • İnsanüstü Güç: Bir Valkyrie olarak Jane, tüm Asgardlılar gibi insanüstü bir kas gücüne sahiptir. 
  • Süper hız: Bir Valkyrie olarak Jane, en iyi insan sporcunun doğal fiziksel sınırlarının ötesinde hızlarda koşabilir ve hareket edebilir. Flash ile karşılaştırıldığında ondan daha yavaş olduğu da kesin.
  • Gelişmiş Görüş: Bir Valkyrie olarak Jane, normal insan gözünün göremediği şeyleri görme yeteneğine sahiptir. Ayrıca ölü insanların ruhlarını görebilir ve onlarla etkileşime girebilir.
  • Ölüm Algısı: Tüm Valkyrie'ler gibi Jane de ölümün gelişini algılayabilir ve hissedebilir. Asgardlı olsa bile başka bir kişide görünen bir "ölüm işareti" görebilir.
  • Mistik Işınlanma: Diğer Valkyrie'ler gibi, Jane de kendini veya kişiyi Dünya boyutundan, istediği zaman Valhalla gibi ölülerin diğer boyutlu bir alemine taşıyabilir.
  • Uçuş: Bir Valkyrie olarak Jane, sihirli vambrace'ından yarattığı yapay kanatları kullanarak uçabilir.

Yetenekleri

  • Hemşirelik Becerileri: Başlangıçta Jane yetkin ve etkili bir hemşireydi.
  • Tıp Eğitimi: Yıllarca hemşire olarak çalıştıktan sonra, Jane tıp eğitimini tamamladı ve Tıp diploması aldı.

Ne oldu sana Thor Odinson?

Aklınıza "Thor çekiçten neden vaz geçiyor?" sorusu gelebilir. Bunun cevabını Marvel Comics çizgi romanları veriyor. Elbette Thor çekicinden vaz geçmiyor. Ancak, Thor artık çekice layık değil.

Jane Foster Mighty Thor

Jane Foster ise onun karşısında ortaya çıktığında maskeli bir kadın. Thor onun kim olduğunu bilmiyor. Hikayenin başı, maskeli kadının kim olduğu üzerine dönüyor. Ancak kısa sürede onun Jane Foster The Mighty Thor olduğu ortaya çıkar.

Hikayenin sonunda herkes, onların yeniden bir arada olmasını isteyebilir. Ancak bunun olmayacağını yine çizgi romanlara dayanarak söyleyebiliriz. En azından buraya kadar okuyanlar, kendilerini filmin acıklı sonuna biraz hazırlayabilirler.

Mighty Thor ölecek mi?

Jane Foster, kahramana dönüştükten sonra birçok çizgi romanda yer alıyor. Bunlar içinde Secret Wars gibi yapımlar da bulunuyor. Ayrıca Thor'un yokluğunda iyileri korumayı tercih ettiği için bir çok kişisel savaşı da bulunuyor. Bu sebeple, Marvel onu başka yapımlarda da kullanacaktır diye düşünüyoruz.

Love and Thunder konusu

Filmin olay örgüsü, Mighty Thor, Valkyrie (Tessa Thompson), Korg ve Thor'un, kozmosun etrafında bir ölüm çılgınlığı yapan Gorr The God Butcher'ı (Christan Bale) durdurmak için bir araya geleceğini gösteriyor.

Daha önce Thor serisinden tanıdığımız Waititi'nin imzası niteliğindeki mizaha sahip galaksiler arası, aksiyon dolu bir film olacak. Foster'ın trajik hikayesi, Mighty Thor'un MCU'daki ilk çıkışını yapması için harika bir yapım gibi görünüyor.

Şu an için elimizde yapımın konusun hakkında olan bilgiler, sadece sızıntılar ve film için çalışanların yaptığı açıklamalardan ibaret. Zaten Marvel'i tanımayanlar bile, artık MCU hikayelerin ortaya çıkmaması için çok büyük gizlilik altında çalıştıklarını biliyor.

Bizler ise çizgi romanlardan elde ettiğimiz bilgileri derleyerek elimizden geldiğince hikayeyi ortaya çıkartmaya çalışıyoruz.

Daha önceki yapımlarda Thor'un sevgilisi rolü ile ortaya çıkan Jane Foster (Natalie Portman tarafından canlandırılıyor), Thor: Love and Thunder'da Thor ile omuz omuza savaşacak olması, onun hak ettiği kahramanlık ünvanı için taşıyor.

Jane Foster (Mighty Thor) kimdir?

Jane Foster, Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında görünen kurgusal bir süper kahramandır. Karakter, kendi başına bir süper kahraman olana kadar süper kahraman Thor Odinson'un bir aşk ilgisi olarak tanıtıldı. Yazarlar Stan Lee ve Larry Lieber ve sanatçı Jack Kirby tarafından yaratılan karakter ilk olarak Journey into Mystery #84'te (Eylül 1962) ortaya çıktı.

Foster, uzun yıllar boyunca, doktor olmadan önce Thor'un ilk ölümlü ev sahibi Dr. Donald Blake tarafından kullanılan bir hemşireydi. Foster'ın daha sonra, Thor'un çekici Mjolnir'i artık kullanamadığı zaman kullanmaya layık görüldüğü ortaya çıkar. Bu dönemde Thor kılığına girer ve İntikamcılara katılır.

Foster'ın Thor olarak görevi, karakterin hayatını feda etmesi ile de sona erer. Brunnhilde ve Valkyrior'un geri kalanı "Alemlerin Savaşı" hikayesi sırasında öldürüldükten sonra, Foster Valkyrie'nin yerini devralır.

Jane Foster, Thor'un çeşitli medya uyarlamalarında da yer aldı. Natalie Portman, Foster'ın Thor olacağı Thor (2011), Thor: The Dark World (2013), Avengers: Endgame (2019) ve Thor: Love and Thunder (2022) adlı Marvel Sinematik Evren filmlerinde karakteri oynuyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2022 01:50
Thor endgame filmindeki içkici hakiyle bile mjolnira laikse bu filmde laik olmamasina engel degil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2022 18:55
Thor neden artık çekiçe layık değil ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2022 00:58
görün bakın ortalama bir film çıkacak ne iyi nede kötü
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2022 18:40
Ben bunu thor'un çatlak ablası sanmıştım. Güzel yazı olmuş elinize sağlık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jane Foster Mighty Thor 'a nasıl dönüştü?
İlginizi Çekebilir