Japonya depremi oyun dünyasını da etkiledi

Murat Halilbeyoğlu 15.03.2011 - 11:23
Yıkımın ardından herkes el uzatıyor
Geçen hafta Japonya'da gerçekleşen felaketten ülkenin tüm sektörleri etkilendiği gibi oyun sektörü de bundan nasibini aldı, yine de endüstri devam eden yardım desteklerine bağışta bulunmayı sürdürüyor.

Özellikle felaketten sonra gerçekleşen nükleer santral patlamalarından sonra ilk başta Square Enix ve Konami Final Fantasy XI, XIV ve Metal Gear Online'ın sunucularını kapatarak ülkedeki güç tasarrufuna katkı sağladıklarını açıkladılar.

Bir çok oyunun Japonya'daki tanıtımı için planlanan etkinlikler ertelendi. Yakuza of the End, BlazBlue Continuum Shift II, Dead or Alive Dimensions ve the Monster Hunter Festa bu oyunlar arasında.

Japonya depremi oyun dünyasını da etkiledi
Ayrıca Sony, Japonya'da perşembe günü çıkartmayı planladığı Motorstorm Apocalypse'in çıkış tarihini bilinmeyen bir tarihe erteledi. Bu deprem oyunun ikinci kez ertelenmesine neden oldu, oyun daha önceden de geçen ay Yeni Zelanda'daki deprem yüzünden ertelenmişti. Firma Playstation bilgi ve tamir servislerini de bekletmeye aldı.

Sony PSN'i Japonya'da açık tutacak ancak servise bağlantının bazı durumlarda sıkıntılı olacağını belirtti. Firma ayrıca birçok içerik güncellemesinin gecikeceğini belirtti.

SEAG'da yine gecikme yaşayanlar arasında. Yakuza'nın yan ürünü olan Of The End henüz belli olmayan bir tarihe ertelendi. Oyun normalde bu hafta PS3 için çıkacaktı.

Microsoft'da Xbox Live ürünlerinin duyurularını ertelediğini belirtti. Firma ayrıca Dragon Age: Origins'in ek paketi olan Awakening'in çıkışını erteledi.

Irem adlı bir firma ise bir adım daha ileri giderek en son çıkartacağı oyununu iptal ederek, projeyi sonlandırdı. Nitekim PS3 için hazırlanan Disaster Report 4 adlı oyunun konusu Tokyo'da gerçekleşen yıkıcı bir depremden sonra yaşanan kaçış mücadelesiydi.

Deprem yerel oyun aktivitelerini vursa da endüstri yerel ve daha geniş kapsamda maddi yardımlara başladı.

Nintendo 300 milyon yen yardım yaparken, Sony tüm holding olarak aynı miktarda para ve 30,000 telsiz dağıttı.



Dağıtımcılardan 5pb ve Namco Bandai de kendilerine düşen görevi yaptılar.

Batı tarafında ise Zynga ve Save The Children yardım için para biriktirirken, yapımcı firmanın CityVille veya Farmville gibi oyunlarından elde edilecek tüm mikro değişimler bu yardım fonuna aktarılacak.

Sports Interactive ayrıca Football Manager'ın iOS sürümü olan Handheld 2011'den elde edecekleri tüm geliri Japonya'daki depremzedelere bağışlayacağını belirtti.

Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 00:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Japonya depremi oyun dünyasını da etkiledi
İlginizi Çekebilir