Jodie Foster: Süper kahraman filmleri tema parkına gitmek gibi.

Ersin Kılıç 1.01.2018 - 13:02
Ünlü oyuncu süper kahraman filmleri hakkında sert konuştu

Jodie Foster, sinema tarihinin en başarılı aktrislerinden bir tanesi. Bu başarısını kazandığı 2 Oscar ödülü ile taçlandıran Jodie Foster, oyunculuğunun yanı sıra zaman zaman kamera arkasına da geçmeyi sevenlerden birisi. Nitekim şimdiye kadar birçok yapımı yönetmiş olsa da, son dönemde Black Mirror dizisinin 4. sezonunda yer alan Arkangel bölümünü yönetmesiyle de gündeme geldi. İşte bu konuyla ilgili bir söyleşi yapan Jodie Foster, sözü açılmışken süper kahraman temalı filmler hakkında da sert konuşmuş.

Jodie Foster: Kahraman filmleri tema parkı gibi oldu!

"Filmlere gitmek bir tema parkını ziyaret etmek gibi oldu" diyen Foster, "Geniş kitlelere ve hissedarlara hitap edebilmek için stüdyolar 'İyi bir dönüş olsun da yeter ki dünyayı yok edin.' tarzında kötü içerikli yapımlara imza atıyor. Bu durum hem Amerikalıların hem de dünyanın geri kalanının izleme alışkanlıklarını mahvediyor. Açıkçası süper kahraman temalı 200 milyon dolar bütçeli bir film yapmak istemiyorum" sözlerini de sarfetmiş.

Jodie Foster yine de bu konuda bir açık kapı da bırakıyor. Foster projeye inanırsa ve gerçekten "karmaşık bir psikolojiye sahip bir film" ise böyle bir filme sıcak bakabileceğini de sözlerine eklemiş.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Anonim!
Anonim! 9.01.2018 05:09
"Filmlere gitmek bir tema parkını ziyaret etmek gibi oldu" Gerçekten çok doğru ince bir söz söylemiş Helal Olsun Kadına hak veriyorum eskiler biliyor arkadaş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
grsl
grsl 2.01.2018 14:50
marvel dc artık herneyse filmlerinde hiç şunu düşündünüz mü süper kahramanlar dünyaya düşmanlar kadar zarar veriyor bazen onlar kadar bazen onlardan bile fazla hulk şehirleri yıkması batmanin otobanda birçok yere zarar vermesi süper kahramanların kapışırken ki ortaya çıkan güçten şehirlerin dünyanın ve en önemlisi dünyanın aşırı zarar görmesi aslında mantık hatalarıyla dolu olan süper kahraman film furyasına döndü ortalık izlemez oldum burda aktris dediği gayet yerinde ve doğru
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 12:36
Arz talep meselesi bu izlenmese yapilirmi. 2cisi aşk romantizm gibi filmler asıl sıktı. Super kahraman filmleri marvel buyuk yapim sirketleri hele cok guzel filmler cikariyorlar. En azindan hayal dunyamiz genişliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 06:44
aynen katılıyorum.. nedir bu süper kahraman filmi çekme modası. her biri devasa maliyetli ve katlarca fazlasınıda izleyiciyle karşılıyor ama filmlerin içi bommboş..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.01.2018 02:27
Doğru söylemiş, içi boş sırf çocuklar ve yeni nesil gençlerden güzel paralar kazanmak için derinliksiz senaryo yazmanın yanlışlığını dile getirmiş, Black Mirror gibi kaliteli, farklı ve özel bir senaryoya sahip diziyi yönetmekle bunu tasdiklemiş oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Jodie Foster, süper kahraman filmlerine giydirdi!
İlginizi Çekebilir