John Romero ile FPS dünyası değişir mi?

Mahmut Saral 19.03.2012 - 11:51
Uzun süredir sessiz, acaba yeni oyunu nasıl olacak?
John Romero şu an ne yapıyor? id Software'daki parlak kariyerinin ardından ION Strom'u kuran ve Daikatana'yı çıkaran Romero, oyun dünyasının gördüğü en büyük başarısızlıklardan birine imza atmış ve altın çağını geride bırakmıştı. Sonrasında birkaç oyunda daha çalışsa da son yıllarda kendisinden önemli projeler göremedik. Belki de geri plana çekilip, yılların verdiği tecrübeyle beklemeyi seçmiştir, bilemeyiz, ancak önümüzdeki dönemde Romero'dan yeni projeler görebiliriz.

John Romero ile FPS dünyası değişir mi?
John Romero, son olarak 2010 yılının bitişine doğru Facebook için Ravenwood isimli bir oyun hazırlamıştı. Oyunun tasarımında, aynı zamanda sevgilisi de olan Brenda Brathwaite bulunuyordu. Peki Romero'nun daha özel projeleri yok muydu? Mesela yeni bir FPS? Ünlü yapımcı ile yaptığımız bir röportajda, geliştirmekte olduğu yeni MMO projesini 2009 yılında iptal ettiğini öğrenmiştik. Bunun ardından da WoW oynamaya devam ettiğin tabii...

Peki Romero'dan ne tarz bir oyun beklemeliyiz? Geçtiğimiz günlerde Romero, Twitter hesabında durum güncellemişti ve biz de hemen bunu haber olarak paylaşmıştık. Tabii bizim olduğu kadar, birçok yabancı sitenin de dikkatini çeken bir açıklamaydı bu. Zira Romero, yeni bir Old School FPS yapmayı düşünüyordu. Acaba nasıl bir oyun olur dersiniz?

John Romero ile FPS dünyası değişir mi?
John Romero ile FPS dünyası değişir mi?
Daikatana 2'nin olmadığını biliyoruz, çünkü buna da açıklık getirdi. Öte yandan id Software'dan ayrılınca, Wolfenstein, Doom ve Quake gibi FPS'lerden de feragat etmiş oldu. İster misiniz bu isimlerin yanında yeni bir klasik daha gelsin?

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 17:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
John Romero ile FPS dünyası değişir mi?
İlginizi Çekebilir