John Romero'nun yeni oyunu gümbür gümbür geliyor!

Hürcan Köse 27.01.2016 - 10:44
Ünlü yapımcı oldukça iddialı konuştu
Wolfenstein, Doom ve Quake gibi oyun tarihini kökünden değiştiren serilere imzasını atmış olan efsane oyun yapımcısı John Romero, develop-online'a verdiği röportajda yepyeni bir shooter yaptığını ve bu yeni oyunun daha önce gördüğümüz aynı türdeki oyunlara hiç benzemeyeceğini, çok farklı ve çok daha iyi olacağını söyledi.

Bu yeni oyunun adeta FPS türünü bir kademe ileri taşıyacağını belirtiyor Romero. Hatırlarsınız, bu ayın başlarında kendisi klasik DooM için yeni bir harita tasarlayıp indirmeye açmıştı. Belli ki bu yeni oyunu için başlayacağı yapım aşamasının ısınma turuymuş.

Röportajında, yeni oyununun kendini diğer oyunlar arasından orijinalliği ile sıyıracağını söylüyor.

"Bunun hakkında konuşmak istemiyorum çünkü bu gerçekten güzel bir fikir, eşsiz bir fikir. Böyle bir oyun daha önce görmedim." dedi.

John Romero'nun yeni oyunu gümbür gümbür geliyor!
"Bir an önce başlamak için sabırsızlanıyorum çünkü aklımdaki gerçekten çok iyi bir fikir. Ardı ardına oyun yumurtlamaktansa, gerçekten iyi bir fikir bekliyorsun, daha önce kimsenin aklına gelmeyen bir fikir. Bu gerçekten mükemmel olacağına inandığın bir projeyi gerçekleştirebilmeni sağlıyor. Yani, göreceğiz. Çok güzel bir kurgu ile çevrili. İlginç bir hikayesi var."

Romero'nun eşi Brenda Romero şöyle ekledi: "Yaptığı şeyi gerçekten beğeniyorum. Ne olduğunu bilen 10 kişi falan var herhalde. Duyuracağı çok havalı şeyler var."

Aslında şu anda lafını ettiği oyundan ziyade, John'un aklında çok farklı bir konsept de varmış. Belki bir gün onu da görürüz, kim bilir?

"Aslında bundan önce kafamda başka bir shooter fikri de vardı, ve onun da hala harika bir fikir olduğunu düşünüyorum, ve belki bundan sonraki projem o olabilir. Bu yeni oyun, o bahsettiğim ilk fikirden çok daha farklı bir yapıya sahip. Ama önceki fikrim hakkında da pek bir şey söylemeyeceğim, çünkü onu da yapma planım var."

John Romero'nun yeni oyunu gümbür gümbür geliyor!
Eşi Brenda, "Bir önceki fikirden birkaç konsept tasarımımız var. Bir ara yine gündelik olarak onları incelerken aklımıza bir fikir geldi, sonra bir fikir daha, sonra bir yenisi derken--hiçbir şey--hiçbir şey söyleyemeyeceğim."

"Eşsiz," diye devam etti John. "Güzel yanı bu. Öylece bakıp etraftaki diğer shooter türündeki oyunlarla kıyaslayamıyorsunuz."

Bu bilgilere ek olarak John ve Brenda yeni DooM bölümü hakkında da konuştu. Yeni shooter oyunlarının da aynı şekilde tasarlandığını söylediler. Çıkışından önce olabilen en az şekilde ortaya çıkması.

"Yeni DooM bölümü hakkında en sevdiğim şey, hiç kimse geldiğini fark etmedi."

Yani kıssadan hisse, John Romero yepyeni, eşsiz bir oyunla geliyor. FPS türünün yavaş yavaş yozlaşmaya başladığı ve tekelleştiği günümüzde yeni bir FPS ilaç gibi gelecektir. Özellikle de John Romero gibi bir efsaneden geliyorsa.  Gelişmeleri merakla bekliyoruz!




Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2016 21:59
Daikatana'yı hatırlayan kalmayana kadar bekledim demiyor da iyi bir fikir bekledim diyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2016 01:35
32 yaiındayım, 20 yıldır bu herifin zırvalarını dinliyorum, tamam bir doom yaptı eyvallah, lakin duyurduğu her abartılı röportajda oyun dünyasına yeni bir soluk, yeni bir deneyim getiriyormuş filan vesselam, de get.
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2016 20:15
valla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2016 01:45
valla azck hype olmadım deyil ama bakalım çıksın fikrini bir sunsun ondan sonra görelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2016 13:39
Ya sonuçta adam Daikatana tepkilerini biliyor, zaten bu oyunda fos çıkarsa bir daha kimse kaale almaz, bunun da farkındadır. Sağlam olduğuna güveniyorsa bekleyip görmek gerek. Güven tazelemesi iyi olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2016 09:07
Hala akıllanmamış :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
John Romero'nun yeni oyunu gümbür gümbür geliyor!
İlginizi Çekebilir