Kerbal Space Program için Avrupa Uzay Ajansı ortaklığı duyuruldu

Ersin Kılıç 18.05.2020 - 17:14
Oyun ve bilim dünyası ortaklıklarına bir yenisi daha eklendi. Private Division ve Avrupa Uzay Ajansı, yeni Kerbal Space Program güncellemesi için bir araya geliyor.

Private Division ve Avrupa Uzay Ajansı, Kerbal Space Program oyununun yeni güncellemesi için bir araya geldiklerini duyurdu. Zaman zaman oyun ve film dünyasının bilim dünyası ile yaptıkları ortaklıklara böylelikle bir yenisi daha eklenmiş oldu. Yapılan bu ortaklık oyunun 1 Temmuz 2020'de çıkacak güncellemesi Shared Horizon'da meyvelerini vermiş olacak. Konu ve ortaklık ile ilgili açıklanan detaylar ise şu şekilde;

Kerbal Space Program için Avrupa Uzay Ajansı ortaklığı duyuruldu

Private Division ve Squad bugün, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile, 1 Temmuz 2020'de PC'ye çıkması planlanan Shared Horizons adlı yeni Kerbal Space Program güncellemesi için bir ortaklığını duyurdu. Yeni ek paket bu yılın ileriki zamanında konsollara da gelecek. ESA’nın uzay araştırmalarına yaptığı olağanüstü katkıyı kutlayan Shared Horizons, eleştirmenlerce beğenilen fizik tabanlı uzay simülasyon oyunu için tüm oyunculara ücretsiz dağıtılacak bir güncelleme olacak.

Shared Horizons; Avrupa'nın baş uzay örgütü tarafından yönetilen iki önemli görev, meşhur roketi Ariane 5, Kerbal'lar için ESA temalı uzay giysisi, yeni parçalar ve oyuncuların gerçekleştireceği bilim deneylerini getiriyor. İlk yeni görev olan BepiColombo, ESA'nın Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) birlikteliğinde devam eden Merkür görevini yeniden oluşturup sizlere sunacak. Oyuncular, gerçek ESA görevlerindeki çeşitli bilimsel görevleri yerine getirirken, Kerbal evreninde Merkür'e eşdeğer olan Moho gezegeninin yörüngesine ulaşmaya ve gezegene inmeye çalışacaklar. İkinci yeni görev olan Rosetta, bir kuyruklu yıldızın çevresi hakkında önemli verilerin toplanmasını sağlayan Jüpiter-ailesine ait kuyruklu yıldızına başarılı bir şekilde iniş görevini yeniden yaşatacak. Tarihi ESA görevlerine dayanarak oluşturulan zorluklar, oyunculara Kerbal Space Program'da bu heyecan verici uzay keşif anlarını deneyimleme fırsatı sunuyor

Private Division Baş Yapımcısı Michael Cook, “Gerçek görevlerini ve uzay araçlarını ilk Kerbal Space Program’a getirmek adına ESA ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. “Böyle birinci sınıf bir uzay organizasyonuyla el ele çalışmak bir onurken, KSP hayranlarının bu anıtsal görevleri Shared Horizons güncellemesi ile denemesi için sabırsızlanıyoruz.”

Kerbal Space Program için Avrupa Uzay Ajansı ortaklığı duyuruldu

ESA Bilim Direktörü Günther Hasinger, “Burada Avrupa Uzay Ajansı'nda mühendislerimizin ve bilim adamlarımızın çoğu KSP'ye çok aşinadır” dedi. “Hem Rosetta hem de BepiColombo, belirli zorlukları olan oldukça karmaşık görevlerdir; ancak, her biri ESA ve küresel bilim topluluğu için çok faydalı görevlerdir. Bu nedenle, bu çığır açan bilim misyonlarının gerçek hayatta olduğu gibi Kerbin'de de deneyimlenebileceği için çok mutluyum.”

The Kerbal Space Program: Shared Horizons güncellemesi, 1 Temmuz 2020'de PC için sunulacak ve konsol sürümleri bu yıl ileri bir tarih için planlanacak. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kerbal Space Program için Avrupa Uzay Ajansı ortaklığı duyuruldu
İlginizi Çekebilir