Kojima, NASA ile ortak çalışma yaptığını duyurdu

Atıf Doğan Özcan 22.09.2022 - 11:20
Kojima Productions, şaşırtıcı bir açıklama yaparak bir ortaklık duyurdu. Kojima, NASA ile ortak çalışma yaptığını belirtti ve detayları hayranları heyecanlandırmaya yetti.

Son zamanlarda Kojima’yı sürekli olarak değişik duyurular ve bulmaca niteliğinde paylaşımlarıyla çok sık görüyoruz. Bu seferde karşımıza çok sıra dışı bir iş birliği duyurusuyla geldi. Kojima, NASA ile ortak çalışma yaptıklarını ve hayranlara gelecek olan güzel ürünleri beklemelerini söyledi.

Kojima, NASA ile ortak çalışmasının sonuçları oldukça etkileyici

Kojima Productions, NASA ile şaşırtıcı bir ortaklığa imza attı. Ancak bu yeni ortaklık bir oyun için değil, daha çok Kojima hayranlarını şaşırtacak başka bir şey. Kojima Productions’un maskotu olan Ludens’i bütün Kojima fanları biliyordur eminim. Ludens görünüş itibariyle aslında bir astronot, dolayısıyla bu iş birliği için en uygun ortak elbette NASA olarak görünüyor.

Kojima, NASA ile ortak çalışma yaptığını duyurdu

Kojima Productions’ın web sitesinde halihazırda koleksiyon ürünleri, giyim ve anahtarlıklardan oluşan çeşitli ürün grupları yer aldığından dolayı firma, video oyunlarından daha farklı dallarda da içerik sunmak için uğraşıyor gibi görünüyor. Şu anda, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın bu yıl başlamasından bu yana, Kojima Productions ürünlerinden elde edilen gelirin bir kısmını Ukrayna’yı destekleme gidiyor.


Kojima, NASA ile işbirliği içerisinde olduğu ürün, yepyeni ve şık bir saat olarak görünüyor. 27 Eylül 2022 tarihinde Kojima resmi web sitesinde satışa çıkartılacak olan ürün için bir fragman bile yayınlandı. Yaklaşık olarak 30 saniye süren fragman, Kojima hayranları için tanıdık bir sahne ile bitiyor, Ludens, uzaya bakan bir yüzeyin tepesinde duruyor. Hayranlar, Hideo Hojima’nın yeni popcast’i “Beyin Yapısı”nın gelecekteki bölümlerinde bu saat ve NASA ile ortaklık hakkında konuşmasını bekleyeceklerdir.

Üçüncü taraf bir firma olan Anicorn, NASA logusunu ve maskot Ludens’i temel alan bir tasarım kullanarak Kojima ProductionS’a özgü bir saat ortaya çıkarttı. Saat aslında çok bilindik bir isim olan, Metal Gear Solid ve Death Strading’deki karakter tasarımlarıyla tanıdığımız Yoji Shinkawa tarafından tasarlandı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2022 18:33
Masa da en az kojima kadar çılgın.Bu ikisi bir araya gelip heralde ayda yürüme similasyonu yapacaklar.
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2022 02:11
Kojima ne yapsa oynarım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2022 21:46
Bu ortaklıktan oyun çıkmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kojima, NASA ile ortak çalışma yaptığını duyurdu
İlginizi Çekebilir