Konami'yi bomba ile tehdit eden genç oyuncu tutuklandı

Alparslan Gürlek 2.07.2020 - 16:35
Tokyo'da Konami şirketinin Tokyo merkezini bombalayacağını iddia eden 16 yaşındaki lise öğrencisi tutuklandı. İfadelerinde ise Konami'ye çok sinirlendiğini belirtti.

Yomiuri isimli bir Japon haber sitesinde ve Kotaku'da yayınlanan bilgiye göre 16 yaşındaki bir lise öğrencisi Konami Tokyo binasını bombalamak ve çalışanları öldürmekte tehdit ettiği iddiası ile gözaltına alındı.

Konami'yi bomba ile tehdit eden genç oyuncu tutuklandı

Japonya'da 16 yaşındaki bir şüpheli, App Store üzerinde yaptığı incelemelerde defalarca Konami Tokyo merkezine bombalı saldırı yapma tehditleri savurduğu için göz altına alındı. Yomiuri ve Kotaku'da yayınlanan bilgilere göre genç adam 16-18 Haziran tarihleri arasında birden çok kez Konami Tokyo binasına bomba ile saldırıp çalışanlarını öldürmekle tehdit etmiş.

Raporlara göre şüpheli genç oyuncunun incelemelerinde "Konami binasını havaya uçuracağım" ve "Konami'de çalışan insanları öldüreceğim" yazdığı bildirildi. Tutuklanmasının ardından liseli zanlı bomba tehditlerini yaptığını kabul ederek PES mobil oyununda çok sinirlendiğini ve bu yüzden bu incelemeleri yazdığını belirtti. 

Konami'yi bomba ile tehdit eden genç oyuncu tutuklandı

Dijital zorbalık dediğimiz şeyin tam anlamıyla ne olduğunu kavramak gerekiyor. İnternette yazdığımız her kelimenin aslında uluslararası bir havuzda herkes tarafından dilendiği vakit ulaşılabilecek bir kaynak olduğunun farkında olmalıyız. Bunu Google Play Store, App Store, Steam gibi platformların inceleme kısımlarında da sıklıkla görüyoruz. Oyuna kızan genç arkadaşlarımız incelemelerde küfür, hakaret, öyle ki geliştiricilerin ailevi ve kutsal değerlerine kadar gidebilen ifadelere yer veriyorlar. Bu KONAMI örneği bu durumun aslında ne kadar sakıncalı olduğunun canlı bir kanıtı. Amacı dışında kullanılan bölümlere Steam, Google Play Store ve App Store taraflarından bir denetleme gelmesi gerekiyor.

Bu üzerinde uzun uzun konuşulması gereken bir konu aslında, çünkü ucu her yere uzanabiliyor. Oyun esnasında karşı takım oyuncusuna bir şekilde kızan rakiplerin birbirine sohbet bloğu üzerinden ırkçı söylemlerde bulunabiliyordu. Neyse ki son yaşanan ırkçılık oyunlarından sonra geliştirici firmalar yasaklama konusunda toleranslarını sıfıra indirmiş durumda. Hatta öyle ki oyunlardaki ırkçı sembol ve tasarımlar dahi yasaklanmaya başladı. Dün Forza Horizon için konfederasyon bayrağı içeren bir tasarımı kullanan oyuncuların yasaklanacağı haberini yapmıştık. Ayrıca Rocket League, Tom Clancy's Rainbow Six Siege gibi toksisitenin yer yer yükselebildiği oyunlarda artık yasaklı kelimeler kullanıldığında anında işleme alınabiliyor. Oyuncuların da bu konuda daha hassas davranmaya başladığını söyleyebilsek keşke, ne yazık ki onun için biraz daha zamana ihtiyacımız var.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 02:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2020 02:02
oda birşey mi : sürekli sık sık oyun oynayan gençlerin aileleri bilgisayarı yada konsolu kırsın :) Görün noluyor..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami'yi bomba ile tehdit eden genç oyuncu tutuklandı
İlginizi Çekebilir