Forza Horizon kötü şöhretli tüm simge ve tasarımları yasaklıyor

Alparslan Gürlek 1.07.2020 - 14:11
İçlerinde gamalı haç da bulunan birçok kötü şöhretli işareti dijital arabalarında kullanan oyuncular için son uyarı. Microsoft, bu işaretlerin kullanımını yasaklıyor.

Forza Horizon oynadıysanız dediğimi hemen anlayacaksınız. Araba özelleştirmelerinin yüksek olduğu ve insanların kendi özel tasarımlarını arabalarında kullanabildiğini biliyorsunuz. İşte Microsoft bu kadar da özel olmasın diyerek bazı sembollerin kullanımına yasaklama getirdi.

Forza Horizon'da kötü şöhretli tüm sembol ve simgeler yasaklanıyor

Buna popüler bir örnek vermek gerekirse, Forza Horizon oyuncuları 2007'den bu yana hemen hemen her oyunda 1969 Hazzard dükleri temalı bir Dodge Charger "General Lee" tasarlıyorlar. Gerçekte de bir örneği olan bu aracın oyunda kullandıkları formunda ise arabanın üst tarafında ırkçılığı ve köleliği temsil eden konfederasyon bayrağı bulunuyor. Ayrıca General Lee artık gerçek halinde dahi konfederasyon bayrağı barındırmıyor. Microsoft da bu sembolü -diğerleriyle birlikte- yasaklayacağını duyurdu.

Bahsi geçen 1969 Dodge Charger tasarımını da aşağıya bırakıyorum, iyi seyirler.

Geçtiğimiz Cuma günü Twitter'da yayınlanan bir açıklamada Microsoft, Nazi görüntüleri ve yükselen güneş de dahil olmak üzere konfederasyon bayrağını veya "kötü şöhretli simgelemeyi" temsil eden diğer sembolleri kullanan herhangi bir oyuncu için sıfır tolerans gösterileceğini belirtti. Japon emperyalizminin sembolü de bu sıfır tolerans politikasına dahil. Burada şu şekilde bir yumuşatma mevcut, bu tasarımları kullanan oyuncular otomatik olarak yasaklanmayacak. Bunun yerine önce oyuncuya uyarı mahiyetinde "kardeşim bunu kaldır sıkıntı çıkabilir" ticket'ı gönderecek ve bildiri yapacak.

Forza Horizon kötü şöhretli tüm simge ve tasarımları yasaklıyor

Forza Horizon 4 üzerinde bazı oyuncular bu yasağı fark etmiş olsa dahi henüz bir değişiklik yapmadılar. Ayrıca 1969 Dodge Charger'ınızı konfederasyon bayrağı olmadan "General Lee" yapmak isterseniz bunu yapmak için "General Bee" adındaki başka bir tasarımı kullanabilirsiniz. Gerçek hayattaki General Lee arabası bile artık konfederasyon bayrağını giymiyor. Arabanın sahibi ve profesyonel golfçü Bubba Watson, 2015'te bu simgenin kaldırıldığını söyledi.

Günümüzde ırkçılıktan dili yanan dünya artık bu konu üzerine daha hassas bir şekilde eğiliyor. Özellikle çok oyunculu oyunlarda sıklıkla yaşanabilen ırkçılık olayları için tüm firmalar yüksek tedbir almış durumda. Aşağılama ve ırkçılık içeren bazı kelimeler için otomatik yasaklama sistemleri ekleyen firmalar ayrıca ırkçı profil avatarları ve ırkçı söylemler için de sıfır tolerans ile yasaklıyorlar. Bir Türk olarak ben bile oynadığım oyunlarda ırkçılığa maruz kaldım. Kullanıcı isminizde ü,ğ,ç gibi harfleri gördükleri anda saldırmaya başlayan bir ırkçı topluluk var. Hal böyle olunca uygulamaların ne kadar yerinde olduğunu görüyoruz.



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Forza Horizon kötü şöhretli tüm simge ve tasarımları yasaklıyor
İlginizi Çekebilir