Koronavirüs sonrası salgınla ilgili oyunların sayısı arttı

Ersin Kılıç 16.03.2020 - 17:03
Koronavirüs Salgını sonrası, virüs salgınları ile ilgili oyunların yapılmasında da gözle görülür bir artış yaşandı. Hedefte ise tabi ki mobil oyunlar var.

Bildiğiniz gibi şu sıralar Koronavirüs Salgını gündemde. Çin'in Wuhan kentinden çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgınla ilgili her geçen dakika yeni habrler gelmeye devam ediyor. Ertelenen oyunlar, çekimleri iptal edilen filmler, fuarlar, vaka sayıları derken her tarafımız Koronavirüs salgın haberleri ile doldu. Bu yoğun gündemden tabi ki mobil oyunlar da payına düşeni almış durumda.

Koronavirüs sonrası salgınla ilgili oyunların sayısı arttı

Özellikle Google Play Store üzerinden salgınla ilgili oyunların sayısında gözle görülür bir artış yaşanmış durumda. Plague Inc tarzı salgını konu edinen oyunların yanı sıra salgını önlemeye odaklı oyunlar da kütüphaneye eklenmeye başladı. Örneğin Pandemia Virus Outbreak isimli oyunda tüm dünyaya yayılan bşir virüsü durdurmaya çalışıyoruz. Üstelik atacağınız her adımın bir sonucu da olacak gibi iddialı açıklamalara yer verildiğini de görüyoruz. Yine bu tarz virüse karşı mücadeleyi anlatan oyunların genel sloganı ise "bu ölümcül virüsün tüm dünyaya yayılmasını engelleyin" tarzında karşımıza çıkıyor.

Koronavirüs sonrası salgınla ilgili oyunların sayısı arttı

Yine Google Play üzerinden biraz araştırma yaptığımızda Pandemic Madness, Virus Evolution, Medibot Inc gibi birçok virüs temalı oyunun üst sıralara tırmanmaya başladığını, daha da önemlisi bu oyunlara her geçen gün yenilerinin eklendiğini de gözlemleyebiliyoruz. Kısacası Koronavirüs salgını mobil oyun dünyasına da sıçramış durumda diyebiliriz.

Diğer taraftan bu konuda en bilinen oyunlardan biri olan Plague Inc oyununa olan ilgi devam ediyor. hatırlarsanız salgının ortaya çıkmasından sonra oyunun satışlarında ve oyuncu sayısında gözle görülür bir artış yaşanmıştı. hatta daha sonrasında oyunun Çin hükümeti tarafından yasaklandığına da şahit olmuştuk.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2020 02:14
last of us 2 patlama yapacaktı ertelenmesiyle daha fazla yapacak hele ki insanlar evde kalmaya devam ederse ...!!! naughty dog bu kadarını tahmin edemezdi heralde
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2020 21:47
bunlarda burdan paranın keyfini kırmaaaa peşindee koşşşşan hıyyyarlardan başka bir şey değiller eğer. adam. olsaydılar plgue inC 2 çıkardı. Başkada.Bir şey demem.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Koronavirüs sonrası salgınla ilgili oyunların sayısı arttı
İlginizi Çekebilir