Last of Us Çok Oyunculu Yapımı İptal Edildi

Murat Olcan 15.12.2023 - 05:15
The Last of Us çok oyunculu yapımı Naughty Dog tarafından iptal edildi. PlayStation geliştiricisi artık tek oyunculu anlatı oyunları yapmaya odaklanmak istiyor.

Naughty Dog tarafından geliştirilen ve merakla beklenen The Last of Us çok oyunculu yapımı iptal edildi. PlayStation geliştiricisi artık tek oyunculu anlatı odaklı oyunlar yapmaya yöneliyor.

The Last of Us Çok Oyunculu Yapımı İptal Edildi, Naughty Dog Tek Oyunculu Oyunlara Odaklanacak

Stüdyo, The Last of Us Part II'nin geliştirilmesi sırasında bile The Last of Us Online için ön prodüksiyona başladığını iddia ediyor. Stüdyodan yapılan bir blog yazısında, "Gittiğimiz yön konusunda hevesliydik" ifadelerine yer verildi.

Last of Us Çok Oyunculu Yapımı İptal Edildi - 1

Naughty Dog, The Last of Us Online'ı yayınlamak ve desteklemek için gerekecek kaynakların, gelecekteki tek oyunculu oyun projelerinin geliştirilmesini ciddi şekilde engelleyeceğini belirtiyor. Açıklamada, "Tüm stüdyo kaynaklarımızı gelecek yıllar boyunca lansman sonrası içeriği desteklemeye ayırıyoruz. Ya Naughty Dog'un geçmişini tanımlayan tek oyunculu anlatı oyunlarına odaklanmaya devam edebilirdik ya da tamamen canlı hizmet veren bir oyun stüdyosu haline gelebilirdik" denildi.

Naughty Dog, "birden fazla" büyük yeni tek oyunculu oyun üzerinde çalıştığını iddia ediyor, bu da stüdyonun ikinci yolu seçtiğini gösteriyor.

The Last of Us Online'ın geliştirilmesi zorluklarla karşılaşıyordu; Mayıs ayında Sony'nin oyunun gidişatını yeniden gözden geçirdiği ve Naughty Dog'un oyun için bir erteleme duyurduğu biliniyordu. Ekim ayında Kotaku tarafından yayınlanan bir raporda, Naughty Dog'un bazı yüklenicileri işten çıkarma kararıyla ilgili olarak, The Last of Us Online'ın "temelde buz üzerinde" olduğu ifade edilmişti.

Last of Us Çok Oyunculu Yapımı İptal Edildi - 2

Bu iptal, Sony'nin canlı hizmet beklentilerinden uzaklaşması anlamına geliyor. Sony, Mart 2026'ya kadar 12 oyunluk ilk planından sadece altı canlı hizmet oyunu yayınlamayı planlıyor.

Sony ve Naughty Dog tarafından hazırlanan The Last of Us Part II Remastered, 19 Ocak 2024'te satışa sunulacak. Ayrıca, popüler HBO dizisinin ikinci sezonunun 2025 yılında gösterime girmesi bekleniyor.

Türkçe Okarak Stüdyonun Tam Açıklama Metni

LAST OF US ONLINE I·LE I·LGI·LI· BI·R GÜNCELLEME

Birçoğunuzun The Last of Us Online adını verdiğimiz projeyle ilgili haberleri beklediğinizin farkındayız. Bunu söylemenin kolay bir yolu yok: Bu oyunun geliştirilmesini durdurmak gibi son derece zor bir karar aldık.

Bu haberin birçok kişi için zor olacağını biliyoruz, özellikle de çok oyunculu hedeflerimizi heyecanla takip eden sadık The Last of Us Factions topluluğumuz için. Bu oyunu sizlerin ellerine teslim etmeyi dört gözle beklediğimiz için stüdyoda da aynı derecede yıkılmış durumdayız. Bu karara nasıl vardığımızın arka planını sizlerle paylaşmak istedik.

Çok oyunculu ekip, The Last of Us Part II üzerinde çalıştığımızdan beri bu oyunun ön yapım aşamasındaydı - benzersiz ve muazzam bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz bir deneyim hazırlıyorduk. Çok oyunculu ekip bu süre zarfında The Last of Us Online konseptini yineledikçe vizyonları kristalleşti, oynanış daha rafine ve tatmin edici hale geldi ve biz de gittiğimiz yön konusunda hevesliydik.

Last of Us Çok Oyunculu Yapımı İptal Edildi - 2

Tam üretime geçerken, hedefimizin ne kadar büyük olduğu da ortaya çıktı. The Last of Us Online'ı yayınlamak ve desteklemek için tüm stüdyo kaynaklarımızı yıllarca lansman sonrası içeriği desteklemeye ayırmamız gerekecekti ve bu da gelecekteki tek oyunculu oyunların geliştirilmesini ciddi şekilde etkileyecekti. Dolayısıyla önümüzde iki yol vardı: yalnızca canlı hizmet veren bir oyun stüdyosu olmak ya da Naughty Dog'un mirasını tanımlayan tek oyunculu anlatı oyunlarına odaklanmaya devam etmek.

Stüdyoda bu projeye eli değen herkesle büyük gurur duyuyoruz. Bu oyundan öğrendiklerimiz ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar, projelerimizi nasıl geliştirdiğimize yansıyacak ve stüdyo olarak gittiğimiz yön açısından çok değerli olacak. Naughty Dog'da üzerinde çalıştığımız birden fazla iddialı, yepyeni tek oyunculu oyunumuz var ve hazır olduğumuzda sırada ne olduğu hakkında daha fazla bilgi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

O zamana kadar, yıllar boyunca bize verdiğiniz destek için topluluğumuza inanılmaz derecede müteşekkiriz.

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2023 08:21
Yani ortaya çıkarttıkları ilk versiyon çok sadeydi, hızlıca içeriği genişletmeyi düşünüyolardı fakat bunu sağlamak için stüdyonun büyümesi gerekiyordu, oyunlarının kalitesini etkiler diye vazgeçtiler. İçerik çok fazla olmasa da olurdu bence, olduğu gibi sade halini çıkartsalardı, tutmazdı ama olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2023 00:43
Yeni RTX 4070 aldım, 32gb ram 7700k ile aman aman bu ne rezil bir optimizasyon ki bu düzelmiş hali :) tam 10 yıl önce patates gibi ps3 slimim bile çözünürlük hariç bundan iyi açıyordu ne rezil bir işçilik yapmışlar pc'de. Bu optimizasyon olayı bizi rezil edecek, dlss falanda kurtarmıyor gibi geliyor
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2023 15:34
09:19 Oğlum çok yanlış bir tabir, 50 - 60 yaşlarında büyüklerimiz gelip burada yorum yapıyor ama onlar bile bu tabiri kullanmaz, karşı tarafa saygılıdır. Arkadaş gayet anlaşılır bir şekilde yazmış. Özetle, oyunlar DLSS özelliğine güvenerek, optimize edilmeden yayınlanıyor demek istemiş.
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2023 09:19
Ne anlatıyon oğlum sen? Türkçe konuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2023 04:06
Doğru karar.Yeni ip lerini sabırsızlıkla bekliyorum.
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2023 09:17
Yok ki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2023 16:13
bence yerinde bir karar çünkü bu firma single player oyunlarda gerçekten çok başarılı. Daha yeni uncharted thieve's legacy'yi bitirdim ve muazzamdı. Online oyunların farklı kriterleri var. En iyi yaptıkları işe devam etmeleri kafi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2023 09:53
Hadi beee... Yazık olmuş... Çıksaydı, kesin remastered i da çıkardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Last of Us Çok Oyunculu Yapımı İptal Edildi
İlginizi Çekebilir