Last of Us Remake PS5 projesi ortaya çıktı ama işin arkası karışık

Ersin Kılıç 9.04.2021 - 15:33
Sony'nin Last of Us Remake PS5 projesi için kurulan küçük ekibi dağıttığı ve projeyi yeni oyunlar üzerinde çalışan Naughty Dog'a yaptırmak istediği iddia ediliyor.

Last of us Remake PS5 için geliştiriliyor haberi gündeme bomba gibi düştü diyebiliriz. Haber her ne kadar ilk bakışta sevindirici olsa da detaylarına girdiğimizde Sony'nin almış olduğu bazı kararların yapımcı tarafında karışıklığa sebep olduğu da iddia ediliyor.

Gelen haberlere göre Sony, Last of us Remake için oluşturulan küçük bir ekibi dağıtmış ve bu projeyi zaten yeni oyunlar üzerinde çalışan yıldız stüdyosu Naughty Dog'a yeniden teslim etmeye karar vermiş.

Last of us Remake PS5 için yapım aşamasında

Son günlerde ülkemizde de Kan, Ter ve Pikseller kitabı ile gündeme gelen Jason Schreier yeni bir habere daha imza attı ve Sony stüdyolarında yaşanan bu karmaşayı ortaya çıkardı diyebiliriz. Yer aldığı Bloomberg sitesinde uzun bir makale yayınlayan Jason Schreier, Last of Us Remake PS5 projesinin uzun süredir yapım aşamasında olduğunu iddia etti.

Last of Us Remake PS5 projesi ortaya çıktı ama işin arkası karışık

Playstation Studios çatısı altında 2018 yılında öncelikle bu proje için küçük bir takım oluşturulduğu ve bu ekibin büyük stüdyolar arasına katılmayı hedeflediği belirtilmiş. Fakat Sony'nin ana stüdyo takıntısından dolayı bu ekibi dağıttığı belirtiliyor.

Geliştirme aşamasının ilerleyen aşamalarında ekibi dağıtan Sony, projeyi tekrardan yıldız stüdyolarından biri olan Naughty Dog'a teslim etmiş. yani stüdyo dağıtılmış ama Last of Us Remake PS5 projesinin hala yapım aşamasında olduğu söyleniyor. Bu durumun ayrıca hali hazırda orta çağ temalı yeni bir marka üzerinde çalıştığı  ortaya çıkan Naughty Dog firmasının işlerini bir hayli sıkıştırmış deniyor.

Jason Schreier kaleme aldığı makalesinde Sony'nin riskten kaçtığını ve sadece büyük stüdyolarına öncelik tanıdığı iddia edilmiş. Sony'nin büyük stüdyo takıntısının diğer stüdyolarda ve firmanın genelinde büyük bir dalgalanma yarattığı ve karışıklığa sebep olduğu da rapor edilmiş.

Örneğin bir zamanlar Sony'nin favorileri arasında yer alan ve son olarak Days Gone ile karşımıza çıkan Bend stüdyosu için yeni bir karar alınmıştı. Geçtiğimiz yıl Naught Dog'u desteklemekle görevlendirilen ve yapılan projelere yardım etmesi planlanan Bend Stüdyosunun en büyük korularından birisi ekibin dağıtılması ve mevcut stüdyonun Naughty Dog North olarak değiştirilmesiymiş.

Last of Us Remake PS5 projesi ortaya çıktı ama işin arkası karışık

Aslında 2018 yılından itibaren Sony'nin San Diego'da gizli bir ekip kurduğu ve bu ekibin yeni bir Uncharted oyunu geliştirdiğine dair sık sık dedikodular ortaya çıkmıştı. Bu stüdyonun aslında Uncharted değil, habere de konu olan Last of Us Remake PS5 projesi üzerinde çalıştığı iddia edilmiş. Dahası kurulan bu ekibin en başından beri beklenen desteği bulmakta zorlandığı da söyleniyor. Diğer taraftan Noughty Dog'a destek olması için görevlendirilen Bend Studios'un ise yeni Uncharted oyunu üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Sonuç olarak Last of Us Remake PS5 için geliştiriliyor. Bu başta da belirttiğimiz gibi oldukça sevindirici bir durum. fakat Sony'nin iddia edilen bu tavrının kendi stüdyolarında nasıl bir gidişata sahip olacağını zaman gösterecek. Jason Schreier'ın Bloomberg'te kaleme aldığı bu makaleye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 34
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 17:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.04.2021 15:24
Adamlar 3 bin liralık pc ile lol oynuyor, gelmiş ps5 in dinamik 4k sını eleştiriyor. Hey Allah'ım.
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2021 08:24
3.000 e ps5 varda bizmi bilmiyoruz birde allahı her şeye katmıyorlarmı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2021 09:06
Pekala arkadaşlar ,2021 e girdik hani oyun söyleyin oynanacak adam gibi oyun görmedim . Warmi oyun ben oynamadim ne yani medium , outriders , demon souls , littlenightmares , clank mi oynayam , bi resident evil 8 war adam gibi geliyo oda , tlous remake ciksa şuan bile 1000 basar bu oyunlara hayret.
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2021 22:26
bir yıl sonra PS6 çıkıyor bence sen para biriktirmeye başla.
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2021 16:35
Daha konsol yeni çıktı arkadaş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2021 09:37
Eski klasiklerin remake yapılması iyi hoş da , bu oyunun remasterini daha yeni oynadık be kardeşim. Tamam harika grafikler filan ama firmaların de işine geldi bu furya. Yeni bir şeyler üretmekten daha kolay.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2021 15:19
Birileri demiş Remake "grafik cilalamadır yeniden yapım değildir" diye...Bir bakın bakalım RE - RE2 Remake ilk oyun ile aynı mı???? Tamamen bambaşka yepyeni bir oyun. Grafik ses hatta ufak tefek senaryo bile. Bilip bilmeden sallamayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2021 22:38
Abi last of us remake diyor remestred değil baştan yapılacak ben herturlu alırım kimse kusura bakmasın
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2021 14:45
Baştan yapmayacaklar. Aynı oyunu grafikleri ve iki üç şeyi değiştirip tekrar önümüze atacaklar. Remake baştan yapma değil yenilemedir. Remastered de ise sadece çözünürlük yükseltilir. Sıfırdan baştan yapma yani senin dediğin Reboot tur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Last of Us Remake PS5 projesi ortaya çıktı ama işin arkası karışık
İlginizi Çekebilir