League of Legends MSI 2020 turnuva tarihi açıklandı

Berat Darıcı 11.03.2020 - 18:50
Riot games, League of Legends Sezon Ortası Turnuvası olan MSI 2020 turnuva tarihini 3 Temmuz olarak açıkladı. Turnuvanın yapılacağı mekan hâlâ belli değil.

Popüler moba oyunu League of Legends'ın en büyük ikinci resmi turnuvası olan Sezon Ortası Turnuvası yani MSI 2020 Mayıs ayından Temmuz ayına kaydırıldı. Daha önce Koronavirüs yüzünden ertelendiği duyurulan turnuva, yeni tarihi ile başta oyuncuların ve izleyicilerin sağlıkları olmak üzere seyahat sıkıntılarını da minimuma indirmeyi amaçlıyor.

Daha önce pek çok kez profesyonel oyuncuların vize işlemlerinde sıkıntı yaşadığını ve takımların zor duruma düştüğünü eğer sıkı bir takipçi iseniz biliyor olmanız lazım. Riot Games'in en büyük korkularından bir tanesi de ülkelerin birbirine uyguladığı seyahat yasakları. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye, İran dahil pek çok ülkeye uçuşları yasaklamıştı. Fakat aktarmalı uçuşların devam ettiği yönde birçok eleştiri gelmeye hâlâ devam ediyor.

3 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak olan League of Legends MSI 2020 turnuvası 19 Temmuz 2020 Pazar günü tamamlanacak. Normalde aylar öncesinden açıklanan turnuva mekanı bu yıl hâlâ açıklanmış değil.  COVID-19'un ülkeler üzerindeki etkilerini incelemeye devam eden Riot Games, etkinliği salgından en az etkilenen uygun ülkelerden birinde yapmak isteyecektir. Pek çok otomobil ve oyun fuarının kapatılmasına ve ertelemesine sebep olan hastalık özellikle yaşlılar üzerinde çok daha tehlikeli olmasıyla biliniyor. Riot Games'in önümüzdeki haftalarda turnuva mekanını açıklaması bekleniyor.

League of Legends MSI 2020 turnuva tarihi açıklandı

League of Legends MSI turnuvası ileriye alınırken yaz mevsimi geriye alındı

Riot Games'in yaptığı bir diğer açıklama da MSI'ın tarihi üzerinde yapılan değişikliği desteklemek ve yılın geri kalanı üstündeki etkiyi en aza indirmek için yapılan yaz mevsimi başlangıç tarihi değişikliği oldu. İkinci mevsim olan yaz mevsimi, Sezon Ortası Turnuvası'ndan önce başlayacak. Tüm bölgelerin yaz mevsimi başlangıç tarihleri ise şöyle:
OPL - 15 Mayıs
VCS - 15 Mayıs
LCS - 16 Mayıs
ŞL - 16 Mayıs
LCK - 20 Mayıs
LEC - 22 Mayıs
CBLOL - 23 Mayıs
LPL - 23 Mayıs
PCS - 30 Mayıs
LLA - 30 Mayıs
LJL - 31 Mayıs
LCL - 6 Haziran

Riot Games açıklamasında, "yine de MSI'ın tüm dünyada gerçek anlamda yankı bulan bir deneyim olması için var gücümüzle çalışacağız." dedi. League of Legends'ın resmi espor sitesi olan lolesports üzerinden yapılan resmi duyuruya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Rift Rivals turnuvası artık yapılmayacak

Riot Games, takvimde yaşattığı sıkışıklık, oyuncular ve takımlardan alınan geri bildirimler ile "Rift Rivals turnuvasını hâlâ gerçekleştiği bölgeler için de emekliye ayırma kararı aldık." dedi. Firma Rift Rivals, turnuvasını yapmanın yeni yollarını aramaya devam edeceklerini ve ilerleyen zamanlarda yeni ya da aynı isimle geri dönebileceğinin mesajını da verdi.

MSI 2020 için durum değerlendirmeleri ve çalışmaları oyuncular ve taraflar için devem edecek. Yani turnuvanın hâlâ iptal edilme ihtimali var. Riot Games'in yeni FPS oyunu Valorant'ın ön incelemesi sitemiz üzerinde bulunmakta.

Pek çok seyahat yasağını beraberinde getiren Koronavirüsü dün gece saat 00.30 civarında sağlık bakanlığının yaptığı resmi açıklama ile ülkemizde de görüldü. Şimdilik bir kişide gözüken virüsün önümüzdeki iki yıl içinde dünya nüfusunun %50'sinden fazlasına bulaşması bekleniyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 15:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
League of Legends MSI 2020 turnuva tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir