Life Is Strange True Colorsdaki detay Çinde tepkilere sebep oldu

Murathan Özlü 12.09.2021 - 21:40
Life Is Strange True Colors içerisinde bulunan Tibet göndermeli mağaza ve Tibet bayrağı Çinli oyuncuların sert tepkisini çekti.

Çinli oyuncular, Life Is Strange True Colors içerisinde bulunan Tibet bayrağı yüzünden oyunu Steam'de olumsuz yorum bombardımanına tuttular. Çinli oyuncuların sert tepkisi Life Is Strange: True Colors'un içerisinde yer alan bir mağaza ve üzerindeki bayraktan kaynaklanıyor. Oyunun geçtiği Haven Springs kasabasında bulunan "Treasures Of Tibet" (Tibet'in Hazineleri) isimli mağazanın kapısında, Tibet'e ait bir bayrak var.

Çinli oyuncular Life Is Strange True Colorsu olumsuz yorum bombardımanına tuttular

 Life Is Strange True Colors Steam sayfasındaki olumsuz yorumların çok büyük bir kısmını Çinli oyuncuların "eleştirileri" oluşturuyor. Aslında oyunun Steam üzerindeki oyuncu incelemeleri oldukça olumlu.  

Çinli oyuncuların oyun hakkında yaptıkları yorumlardan bazıları şöyle;

" Bu oyun Tibet'in bağımsızlığını ve Çin'in bütünlüğünün bozulmasını ima ediyor."

" Tibet Çin'in bir parçasıdır."

Life Is Strange True Colors

Oyun hakkındaki üçüncü -ve oldukça sert- bir eleştiri de şöyle;

" Tayvan, Hong Kong, Makao ve Tibet kadim çağlardan beri Çin'e ait bölgelerdir. Bu ne kadar geri kafalı bir düşünce gibi gözükse de, ana yurtlarına zaman içinde geri dönecekler. Bu cahillere daha fazla kitap okumalarını ve aptal olmayı kesmelerini tavsiye ederim. Tayvan, Hong Kong, Makao ve Tibet Çin'in parçalarıdır ve sonsuza kadar da öyle kalacaklar."

Çin, geçtiğimiz ay 18 yaş altı gençlere günde sadece bir saat online oyun oynama hakkı veren bir yasa çıkarmıştı, bu durum tabi ki tek kişilik bir oyun olan Life Is Strange: True Colors'u etkilemedi.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 22:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 11:23
Çinli oyuncular iyi olan hiçbir şeyi hak etmiyor. Avrupa lobilerine gelip white pig clan tagıyla hile açan adamlar bunlar. Onur desen yok şeref desen yok ama hong kong tayvan tibet duyunca meme uçları bilardo topuna dönüyor.
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 14:19
Adamsın
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 11:42
Kesinlikle katılıyorum. Zerre ilgi ve önemsenmeyi hak etmiyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 13:31
Bunu bağımsız halde olan Doğu Türkistan'ı istila eden bir millet söylüyor, fıkra gibi...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2021 10:26
"Tayvan, Hong Kong, Makao ve Tibet kadim çağlardan beri Çin'e ait bölgelerdir." Şunu Elder Scrolls'tan bir kontrol edelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Life Is Strange True Colorsdaki detay Çinde tepkilere sebep oldu
İlginizi Çekebilir