1/3

Logitech G710+ Mekanik Oyuncu Klavyesi

Özgür Yıldız 19.07.2013 - 11:16
Logitech işi mekaniğe götürüyor.
Oyuncu aksesuarlarında en fazla kullanılan ürün belki de klavyeler. Bu yüzden klavye teknolojisi de gün geçtikçe daha da ileri seviyelere çıkıyor. Son dönemde karşımıza giderek artan sayıda mekanik klavyeler çıkmaya başladı. Bunlardan biri de özellikle düşük ses seviyesiyle ön plana çıkan Logitech G710+.

Logitech G710+ Mekanik Oyuncu Klavyesi

Sessiz ve derinden


Logitech, mekanik klavye konusunda açıkçası pazara girmekte biraz gecikti. Ancak pazara girmekte gecikmekle çok da bir şey kaybetmiş değil. İsterseniz öncelikle klavyenin genel yapısından bahsedelim.

Logitech G710+ Mekanik Oyuncu Klavyesi
Logitech G710+, sol kısmında bulunan 6 adet G tuşuna ve üst tarafta bulunan 3 adet makro tuşuna sahip. Bu tuş serisinin hemen yanında bir adet makro kaydetme butonu bulunuyor. Ekstra buton konusunda Oyun Modu’nu açıp kapamaya yarayan bir tuş ve Oynat/Duraklat, Durdur, Geri ve İleri gibi multimedya kontrollerine yarayan dört adet tuş bulunuyor. Klavyenin sağında bulunan numerik tuş dizisinin hemen üzerinde ses arttırıp azaltmaya yarayan geniş bir tekerlek ve yanında “Sessiz” tuşu bulunuyor. Ayrıca tuş takımının ışık kontrolleriyle ilgili iki adet daha tuş da klavyede mevcut.

Klavyede genel olarak siyah ve gri tonları hakim. Ancak USB girişleri ve soldaki G tuşlarının çevresi turuncu renk barındırıyor. Bu da genel olarak klavyenin oldukça sıkı gözükmesini sağlıyor. Bu görünüşte diğer bir katkıyı da, klavyenin adeta bir hayalet uçak gibi keskin hatlara sahip olmasının da yardımı var.