LoL'ün Türkiye Şampiyonası 4. Sezonu 1 Aralık 2013'de başlıyor!

Ceyda Doğan 4.10.2013 - 09:22
Yeni ligler başlıyor
League of Legends Türkiye Şampiyonası 4. Sezon’da çıkacak olan yenilikler, e-spor severlere keyifli bir sezon deneyimi yaşatacak. Lig sistemleri ve turnuva takvimi de belirlendi.

Şampiyonluk Ligi, Türkiye’nin en iyi 8 takımının sene boyunca birbiriyle mücadele ettiği, rekabetin zirve yaptığı lig olacak. 1 Aralık (Türkiye Şampiyonası 4. Sezon başlangıcı) tarihinden itibaren bu ligdeki takımlar her hafta birbirleriyle karşılaşacak. Lig fikstürü üzerinden her hafta sonu düzenlenecek bu maçlarda takımlar galibiyet başına para ödülü kazanıyor olacak. Yapılan haftalık karşılaşmalarda elde edilen G(alibiyet)/M(ağlubiyet) (W/L) oranı üzerinden ilk altıya giren Şampiyonluk Ligi takımları, iki ayda bir gerçekleşecek Mevsim Finallerinde yer alma hakkı kazanacak. Bu ligin son iki sırasında bulunan takımlar ise Yükselme Ligi'nden geçecek iki takımla Şampiyonluk Ligi'nde kalma mücadelesi verecek.

Yükselme Ligi ise her hafta CGT ve HKT turnuvalarının olduğu, katılan takımların bu turnuvalardan puan kazanacağı bir lig sistemi. Her 2 aylık sezon sonunda ise ödüllü Yükselme Ligi finalleri yapılacak. Ayrıca, katılan takımlardan finale kalan iki takım ise Şampiyonluk Ligi’ne yükselme fırsatı yakalayacak. Yükselme Ligi’ne dahil olmak için sistemimize kayıt yaptırmış olmanız yeterli. Şampiyonluk Ligi takımları Yükselme Ligi turnuvalarına katılamayacak.

Yükselme Ligi Finalleri de Şampiyonluk Ligi Finalleri gibi iki ayda bir olup, Şampiyonluk Ligi Finallerinden hemen önce gerçekleştirilecektir. Yükselme Ligi finaline, özel turnuvalardan elde edilen puanları toplayarak sıralamada ilk beşe giren takımlar çıkacak. Bu beş takıma Yükselme Ligi finalinde eşlik edecek takımlar ise Dereceli Takım Elemesinde başarılı olacak iki takım ile çevrimiçi elemeyi kazanacak takım olacak.

LoL'ün Türkiye Şampiyonası 4. Sezonu 1 Aralık 2013'de başlıyor!
 
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 04:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
LoL'ün Türkiye Şampiyonası 4. Sezonu 1 Aralık 2013'de başlıyor!
İlginizi Çekebilir