Belçika Adalet Bakanlığı, loot box'ları kumar kategorisine soktu

Hakan Hervenik 22.11.2017 - 14:43
Loot Box'ların kumar olarak kabul edilmesinden sonra olay büyüyebilir

Belçika Oyun Komisyonu, geçtiğimiz hafta Overwatch ve Star Wars: Battlefront 2 için bir soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma da Belçika Oyun Komisyonu, bahsi geçen oyunlarda bulunan loot box'ların kumar olup olmadığına karar verilecekti. Bugün itibari ile yapılan araştırma sonucu loot box'lar kumar kategorisine girdi. Bununla birlikte Belçika, bu konunun Avrupa Birliği'nde görüşülmesini istiyor.

Loot box'lar Avrupa'da yasaklanabilir

Belçika Oyun Komisyonu başkanı Peter Naessens geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada: " Eğer bir oyunun içerisinde şansa dayalı kazanç varsa bu oyunun yayınlanması için Oyun Komisyonu'ndan izin alınması gerekmektedir. " Eğer bu komisyon oyun içerisindeki kutuları bir şans oyunu olarak görürse, Electronic Arts ve Blizzard "Yüzbinlerce Euro" ceza ödemek zorunda. Ayrıca oyunların ülkeden kaldırılması da sonuçlar arasında olduğunu belirtmiştik.

İnceleme sonucu ise bu oyunların "Kumar ve video oyunlarını birleştirdiği için" kumar kategorisine girdiğine karar verildi. Belçika Adalet Bakanı Koen Geens tarafından yapılan açıklamaya göre "Kumar ve oyunların karıştırılması, özellikle genç yaştaki çocuklar için mental olarak tehlikeli" olduğu için bu konu hakkında gerekli önlemler alınacak.

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2017 09:26
Kaldırılsın bence de ben bıktım şu skin işinden artık yapımcılar oyun yapmıyor sadece kutu ve skin çıkartıp para kazanıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2017 06:57
Slot makinesinden farkı yok. Belcikaya hll olsun. Bence bitmesi gereken bir sacmalık
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 22.11.2017 21:11
Bilmiyorum...tamam gerçek para söz konusu ise..ve bir oyunda size avantajlar veriyorsa random loot kutuları..bazı insanları "daha fazlasını istiyorum..bana yarar getirecek düşüncesiyle" daha fazla para kullanıp daha fazla eşya almaya yöneltebilir. Fakat burada dengesiz bulduğum nokta ise Overwatch lootları ile Star Wars lootlarını aynı kefeye koyulması. Zaten EA'nin Battlefront'ta yaptığı microtransactions salaklığı yüzünden dile yandı. İnsanların o kutuları alma nedenleri vardı (daha çabuk güçlenmek gib.) ve oyunu normal yolla oynamaya çalışanlara da haksızlık oluyordu. Overwatch'a gelince..kişisel olarak para ile satılan loot kutularını hiçbir zaman ilgimi çekmedi. Zaten oyunda level atlamakta basit. Öte yandan..kutudan çıkan eşyalar oyuncuya çeşitli avantajlarda vermiyor. Bundan dolayı BATTLEFRONT 2 ve OVERWATCH'ın kutularını aynı kefeye koymak haksızlık olmuş gibi.Eğer bu ürünler teker teker gerçek parayla satın alınabilinseydi ve oyuncular ne alabildiklerini bilebilselerdi daha kötü olmaz mıydı? League of Legend'sı ele alalım..karakterler satılıyor..kıyafetleri de satılıyor..bir oyuncu neyi alablieceğini ve fiyatını biliyor, bu içinde ne çıkacağı belirsiz loot kutularından daha çekici değil mi? Tüketim kültürünün kendisi bir kumar gibi değil mi?
Phoenixboy
Phoenixboy 24.11.2017 04:28
"Belirli bir para ödeyip, daha azını almak ya da daha fazlasını kazanmak kumardır." Böyle düşününce..evet mantıklı. Loot kutuları bu duruma neden oluyor.
Polack47
Polack47 23.11.2017 09:24
Her şeyi tek tek sattıklarında daha çok kazanacak olsalardı, öyle yaparlardı emin ol. Stratejidir bu. Gereksiz bir şeyin ismini "nadir" yaparsın, çıkıp Birtek kutudan çıkıyor hadi çıkart bakalım dersin millet de çıkartmaya çalışır. Sonuç olarak işe yaramaz bir şeydir ama.
B777
B777 22.11.2017 23:19
Belirli bir para ödeyip, daha azını almak ya da daha fazlasını kazanmak kumardır. Ayrıntılar gereksiz.. Kumar yetişkinlere yasaldır ve kasa her zaman kazanır...
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2017 22:25
Maalesef riot games de loot olayını öğrendi. Exclusive skinler var artık.
Phoenixboy
Phoenixboy 22.11.2017 21:24
Yani kast ettiğim satılanın amacına göre, oyun içinde etkisine göre bu loot kutularının durumlarının değerlendirilmesi lazımdı. Bence random loot kutuları yerine her ürünü teker teker satma gibi bir durum olursa insanlar daha fazla para harcayacaklardır :v
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 23:28
Konami nin pes18 İndede bu var para veriyorsun ronaldo Robben Maradona çıkar diyorsun hıyar gibi adamlar çıkıyor sonra tekrar para ödüyorsun bu kumar değilde nedir site İngilizce terimler kullanan cahillerle dolmuş şunu şöyle basitçe anlatabilecek biri yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 17:25
Lootbox'lar ne oluyodu ki yaw
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 23:27
Kısaca para tuzağı. Ahmak ıslatan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Loot Box'lar kumar olarak kabul edildi
İlginizi Çekebilir