MacNamara: "L.A. Noire gereksiz büyük oldu"

Murat Halilbeyoğlu 4.01.2012 - 10:22
Team Bondi'nin patronu suçu üstlendi
Merakla beklenen ancak daha sonrasında hayal kırıklıklarına sebep olan L.A. Noire'in yapımcı stüdyosu Team Bondi bildiğiniz gibi oyun çıktıktan kısa bir süre sonra kapandı. Bunun en büyük sebebi 7 yılda hazırlanan oyuna harcanan paranın karşılığının anlınmamış olmasıydı. Peki bu 7 yılın sebebi neydi? Neler yapıldı ve hata kimde? İşte bütün bunların cevabını Brendan McNamara açıkladı.

Team Bondi'nin kurucusu Brendan McNamara, L.A. Noire'in hırs ölçeği ve kendine ait teknolojisi yüzünden yedi yıllık bir süreçte hazırlandığını belirtti.

"Bu devasa bir oyun, muhtemelen çok fazla büyük. Harita devasa ve bu büyük olasılıkla benim suçum. Bunu yapmak için yeni bir süreç geliştrimek zorundaydık. Biz yepyeni bir stüdyoyduk -yepyeni araçlarımız vardı, yeni bir teknolojimiz vardı. Şu anda elimizde, şehirleri yaratacak araçlar var ancak aynı zamanda bu tarz şeyleri oluştrumalı ve çalışmasını sağlamalıyız. Bunlara tramyavların geçtiği yol ağından, evlere otomatik olarak bağlanan kablolara kadar herşey dahil. MotionScan'de dahil olmak üzere elimizdeki teknoloji oldukça sağlamdı."

MacNamara: "L.A. Noire gereksiz büyük oldu"
Öte yandan oyunda 1940'ların Los Angeles'ı oldukça güzel bir şekilde yansıtılmıştı. Bunun üzerine konuşan McNamara konu hakkında şunları söyledi:

"Şunu söyleyebilirim ki ilk bir buçuk yılı, hatta belki daha uzun bir süreyi sadece araştırmaya harcadık. Gazete araştırmaları yaptık, bizim çocuklar L.A.'a gidip orada binaları incelediler, fotoğraflar çektiler ve bütün kaynakları bir araya getirdiler... Biz oldukça küçük bir stüdyoyduk. 16 veya ona yakın çalışanımız vardı ve işe başlamamız için bütün bu kaynaklara ihtiyacımız vardı."

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MacNamara: "L.A. Noire gereksiz büyük oldu"
İlginizi Çekebilir