Mad Max Fury Road'un ikonik karakteri az kalsın filmde olmayacakmış

Ersin Kılıç 18.05.2020 - 16:12
Ünlü yönetmen George Miller, Mad Max Fury Road filminin çekimlerinde az kalsın en sevilen karakterlerinden birini kesmek zorunda kalacakmış.

Şu sıralar devam projesi ile gündemde olan Mad Max Fury Road bana soracak olursanız son yılların en başarılı filmlerinden biriydi. Kendine has dünyası, hikaye anlatımı, atmosferi ve hepsinden de önemlisi yönetmenliği ile neresinden bakarsanız bakın, mükemmele yakın bir film olmayı başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise işte bu denli başarılı olan Mad Max Fury Road filminin en sevilen karakterlerinden biri olan Doof Warrior karakterinin az kalsın filmden kesileceğini öğrendik.

Mad Max Fury Road'un ikonik karakteri az kalsın filmde olmayacakmış

Doof Warrior diyince eminim birçoğunuz bu karakteri anımsamayacaktır. Immortal Joe ekibinin en aşırı karakterlerinden biri olan Doof Warrior, ekibi gitar soloları ile coşturmaya çalışıyordu. İşte yanar döner gitarı ile ortamı coşturan bu abimizin Doof Warrior olarak adlandırıldığını söyleyebiliriz. Kendisini film boyunca araç üzerinde solo atarken görmüştük. Aynı zamanda filmin en sevilen aksiyon sahnelerine de melodileri ile renk katmayı başarmıştı. İşte Doof Warrior karakterinin az kalsın filmden kesileceği açıklandı.

NY Times gazetesinden Kyle Buchanan yaptığı açıklama ile filmin çekim aşamasındaki bir kararsızlığı da ortaya çıkarmış. Konuyla ilgili filmin yönetmeni George Miller ile konuşan Buchanan, bu ikilemi takipçileriyle de paylaşmış. Yapılan konuşmada "Doof Warrior için yapılan test çekimleri başlangıçta gerçekten de kötüydü." diyen Miller, "Tempo müziğimiz vardı ve Doof Warrior her gözüktüğünde aynı Riff çalınıyordu. Bu da sahnelerin test aşamasında sıkıcı gözükmesine sebep oldu" açıklamasında bulunmuş.

Mad Max Fury Road'un ikonik karakteri az kalsın filmde olmayacakmış

Riff nedir?

Yeri gelmişken Riff terimini de biraz açalım. Riff kelimesinin aslında tam olarak Türkçe bir karşılığı yok bildiğim kadarıyla. Daha çok Rock ve Metal tarz şarkılarda kullanılan Riff, şarkıların ana iskeletini, ana yapısında kullanılan tonlamalar olarak karşımıza çıkıyor. Kısacası o parçada belli aralıklarla tekrar eden küçük parçalara da Riff diyebiliriz. Hatırlarsanız Mad Max Fury Road filminde de Doof Warrior karakteri her gözüktüğünde aynı tonlamaya sahip bir parça çalıyordu. 

Son olarak devam projesinden de bahsedelim. George Miller'in yeni Mad Max filminde Furiosa akrakterinin geçmişini anlatacağı çok öncesinden belirtilmişti. Bu günlerde ise bu karakter için Chalize Theron dışında bir oyuncu düşünüldüğü belirtiliyor. Filmin detayları ve gösterim tarihi ise henüz belli değil.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 00:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mad Max Fury Road'un ikonik karakteri az kalsın filmde olmayacakmış
İlginizi Çekebilir