Mafia Definitive Edition için yeni bir video yayınlandı

Alparslan Gürlek 14.06.2020 - 00:19
Hangar 13 tarafından geliştirilen orijinal Mafia oyununun remake versiyonu Mafia Definitive Edition için yeni bir fragman yayınlandı. Gelin bir bakalım.

Hangar 13 tarafından geliştirilen Mafia Definitive Edition oyununa dair PC Gaming Show etkinliğinde bir video paylaşıldı. Mafia II ve Mafia III için yaptığı remastered oyunlar yüzünden eleştiri yağmuruna tutulan Hangar 13, bunlardan bir ders çıkarmış gibi gözüküyor.

Mafia Definitive Edition için PC Gaming Show etkinliğinde yeni bir video yayınlandı

Biliyorsunuz Hangar 13, Mafia III'ün kendisini, Mafia II ve Mafia III oyunlarının da remastered sürümünü geliştiren ekip. Mafia III'te aldıkları olumsuz yorumların ardından serinin başına şöyle bir oturup, remastered yapayım derken eline yüzüne bulaştırmışlardı. Mafia II Definitive Edition için yayınladığımız incelemede de bundan bahsetmiştik.

İşte bugün PC Gamer tarafından düzenlenen PC Gaming Show etkinliğinde diğer iki oyundan farklı olarak remake sürümünü geliştirdikleri Mafia Definitive Edition için bir video gösterdiler.

Hangar 13 Başkanı ve Ticaret Müdürü Haden Blackman ise Mafia Definitive Edition'u diğerlerinden ayıranın ne olduğunu açıklarken kesin ifadelere yer verdi. Oyundaki neredeyse her şeyin yeniden yapıldığını, sinematiklerin yeniden çekildiğini, oynanışın tamamen yeniden inşa edildiğini vurguladı. Aynı zamanda oyunda can alıcı noktalardan bazılarına dokunmadıklarını, hikayenin aynı olduğunu fakat bütün görevleri elden geçirdiklerini belirtti. Remaster ve remake kavramlarının arasındaki fark da tam olarak burada beliriyor. Yeniden elden geçirme dediğimiz remaster işlemi -asla Mafia II ve III'te yapıldığı gibi yapılan bir şey değil- oyunun bulunduğu çağa yeniden uyarlanmasıyken, remake dediğimiz yeniden yapım işlemi oyunun orijinal dokusu dışında hemen hemen her şeyin değiştirildiği bir sürümünün yapılması demek. Umarım bu oyundan sonra Hangar 13'e bunu tekrar anlatmak zorunda kalmayız.

Mafia Definitive Edition için yeni bir video yayınlandı

Mafia III, Mafia II Definitive Edition ve Mafia III Definitive Edition vakalarından sonra güvenimiz iyice sarsılsa da, Hangar 13 -ki bence başka şansı da kalmadı- bu oyun ile bizleri mutlu edecek. Mafia serisini sevenlerden beklenti daha yüksek, serinin yabancıları ise bu kıyaslamanın elbette dışında kalıyor. İki taraftan da gelecek görüşleri oyunun çıkışında göreceğiz. Oyunun çıkışı demişken, bilmeyenler için tarihi belirtmekte fayda var. Mafia Definitive Edition, bir aksilik olmazsa 28 Ağustos 2020 tarihinde çıkacak. Önümüzde iki aydan biraz daha fazla bir zaman var. Mafia'nın ilk oyununu tekrar oynamak için gayet yeterli.


Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 15.06.2020 12:13
mekanikler mafia 3 gibi geliyor gerçi bunların hepsi gameplay değil ara sahnelerden oluşuyor grafikler göze hoş geliyor umarım oyunun ağır yapısını bozmamışlardır hoplayan zıplayan Tommy'e ihtiyacımız yok
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2020 06:57
üzgünüm ama eğer hangar 13 şuanda yeni bir motor yapamaz çünkü oyun motoru yapmak uzun bir iş yani mafia 3'ün modifiye edilmiş bir şeklide oyunu koyma ihtimalleri yüksek zaten 1. oyunda tommy hoplayıp zıplıyordu onu vito yapmıyordu ama görüyorum ki hangar 13 mafia 1 remake'ini aynen mafia 1 gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 11:07
Hangar 13 yine kalitesizliğini konuşturmuş.. Keşke bu efsaneye el değdirmeseydi.. Olan oldu ilk saniyeden gömmeden beklemedeyiz, çıksın öyle gömer ya da överiz :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 15.06.2020 10:22
Grafikler guzel ama icerik nasil olacak.Mafia 2 gibi calisan bir oyunu bozan firma bu belli olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 01:31
Tommy'i tanıyamadım olmamış bu oyun keşke sadık kalsalardı!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 22:11
Ben bu sitenin anlam veremediğim fantastik atmosferini seviyorum.Galiba isim ve renk kullanımından olsa gerek... Zihnimde hearthstone,hiç oynamamış olsam da wow çağrışımı yapıyor. Ayrıca editörler de samimi geliyor. "w" harfi ile başlayan kırmızı temalı siteyi takip etmeyi bıraktım.Yeni adres burası
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mafia Definitive Edition için yeni bir video yayınlandı
İlginizi Çekebilir