Mafya babasının kızından Rockstar'a 40 milyon dolarlık dava!

Tayfun Kumaş 28.02.2014 - 13:09
Geleneksel GTA davaları devam ediyor...
Yıllardır Rockstar'a açılan ve düşen davaları görüyoruz. O yüzden pek şaşılacak bir durum yok. Aslına bakarsanız para kimdeyse dava da ona açılıyor. Onca firmadan neden Rockstar? Üstelik tüm davaları Rockstar'ın kazanmasına rağmen. Nitekim firma bir tek Hot Coffee modu için açılan davayı kaybetmişti.

Konuya dönmek gerekirse; geçtiğimiz aylarda Lindsay Lohan oyuncu, GTA V'in kapak fotoğrafındaki bikinili karakterin kendisinden örnek alınarak modellendiğini iddia edip Rockstar'a dava açmaya hazırlanıyordu. Kaldı ki o karakter esasında Kate Upton'dan esinlenerek hazırlanmıştı

Mafya babasının kızından Rockstar'a 40 milyon dolarlık dava!
Bugünkü NY Daily News'in haberine göre Karen Gravano adlı bir mafya babasının eşi, Rockstar'a 40 milyon dolarlık dava açtı.

GTA V'in "Burial" adlı yan görevinde Antonia Bottino adındaki karakterin kendisine benzediğini ve kendi hayat hikayesinin izinsiz kullanıldığını iddia ederek dava sürecini başlattı. Tıpkı "San Andreas'ın ilk görevi benim hayatımdan alıntıydı" diyen rapçi gibi. Oyunda  bahsi geçen karakter Antonia Bottino (resimde Franklin'in arkasında duran bayan), oyunda gezerken rastgele karşılaştığınız bir karakter. Kendisi size babası Sammy 'Sonny' Bottino'nun -kurgusal bir mafya ailesi olan Gambetti ailesinin ikinci adamı- polise muhbirlik yapmasından sonra tanık koruma programına alındığından bahsediyordu.

Mafya babasının kızından Rockstar'a 40 milyon dolarlık dava!
Karen Gravano ise Mob Wives adlı bir reality şovunun ilk üç sezonunda yer alan ve Salvatore "Sammy the Bull" Gravano adlı yüksek kademeli eski bir mafya üyesinin kızı. Hikayesine göre Salvatore Gravano, Brooklyn'de aktif olan Gambino aldı mafya ailesinin ikinci adamı. Bir zaman sonra Karen'ın babası, tıpkı Antonia'nın babası gibi hükümet muhbiri oluyor ve bağlı olduğu suç örgütüne karşı polise muhbirlik yapıyor. İşte bütün dava da zaten bu benzerlikten kaynaklanıyor.

Gravano, Rockstar'ı 20 milyon $'lık tazminat ve 20 milyon $'lık cezai zarardan toplamda 40 milyon $'lık davaya sürükledi. Dava dosyasında ise konu hakkında şöyle bir ifade bulunuyor:

"Her ne kadar davacı Grand Theft Auto V'in yazarlarına ve yaratıcılarına çok büyük saygı duysa da... onun [davacının] hikayesi benzersizdir ve bunu [hikayeyi] anlatma hakkı sadece davacıya aittir." 

Mafya babasının kızından Rockstar'a 40 milyon dolarlık dava!
Salvatore "Sammy the Bull" Gravano'nun kızı Karen Gravano
İşin ilginç yanı ise Gravano yakında biyografisini yayınlamaya hazırlanıyor ve Rockstar'ın anlaşmaya gitmesi halinde davadan çekileceğini belirtiyor. İlk cümlemi hatırlarsanız: Para kimdeyse, dava ona...

Miktarın Rockstar için çok büyük olmadığı bir gerçek ancak etik ve prensip açılardan düşünürsek sizce Rockstar anlaşmaya mı gitmeli yoksa mahkemede bir savaş daha mı vermeli?
Yorumlar 33
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 22:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2015 08:23
Herşey anladımda o bikinli kadın muhabbeti biraz kötü olmuş o kız rezil olmuştur ortamında :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mafya babasının kızından Rockstar'a 40 milyon dolarlık dava!
İlginizi Çekebilir