Mark Zuckerberg, Facebook skandalı için ifade vermeye başladı

Ersin Kılıç 11.04.2018 - 10:59
Peki ifadesinde neler söyledi?

Facebook skandalı bildiğiniz gibi bir süredir hem sosyal medyanın hem de dünyanın en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg bir açıklama yapmış ve kullanıcı verilerinin kötü amaçlı kullanıldığını itiraf ederek herkesten özür dilemişti. İşte 87 milyon kullanıcının etkilendiği bu skandal ile ilgili Mark Zuckerberg ifade vermeye başladı.

Mark Zuckerberg ifadesinde neler söyledi?

İki gün boyunca senatörlerin karşısında ifade verecek olan Mark Zuckerberg, ilk oturumunu geçtiğimiz saatlerde tamamladı. Geçen süre boyunca skandalı boyutlarını anlatan ve tüm sorumluluğu üzerine alan Zuckerberg, senatörlerin sorularını da yanıtlamaya çalıştı. Kullanıcı verilerinin birçok firma dışında seçimlerde de önemli rol oynayan İngiliz analiz firması Cambridge Analytice gbi firmalar tarafından da kullanıldığının ortaya çıktığı bu soruşturma sürecinde Mark Zuckerberg tüm sorumluluğu da üzerine alındı.

"Sorumluluğumuzu tam olarak gerektiği şekilde ele alamadık ve bu yaptığımız büyük bir hataydı. Bu noktada kurucu ve yönetici olarak tüm sorumluluğu üzerime alıyorum, üzgünüm" diyen Mark Zuckerberg'in yaptığı konuşma oldukça etkili olacak ki Facebook'un hisseleri bu sırada son iki yılın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Duruşmanın en ilginç diyaloğu ise Senatör Whip Durbin'in sorusu ile yaşandı. Mark Zuckerberg'e "Dün gece kaldığın otelin adını söyleyebilir misin?" ve "Geçtiğimiz hafta mesajlaştığın kişilerin isimlerini söyleyebilir misin?" gibi sorular karşısında Zuckerberg biraz afalladı ve bunları paylaşmamayı tercih edeceğini dile getirdi.

Kullanıcı bilgilerinin firmalar tarafından kullanılmasına imkan veren bu skandal daha çok Amerika odaklı olsa da Avrupa'da da 2.5 milyon kullanıcının etkilendiği belirtiliyor. Türkiye için tahmin edilen rakamlar ise 230.000 kişi civarında. Mark Zuckerberg'in ifadesi bugün yapılacak oturumlar ile devam edecek.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 11:22
Cezasız kalmamalı. Büyük bir suç. Ceza vermezlerse ''...'' Anladınız siz onu.
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 20:51
ev ödevi versinler
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 13:08
15:26 Kafan mı güzel? Ben ne yapabilirim? O anlamda mı söyledim. Mala bak, hakaret etmeyim diyor ama frontol lobunda sorun var herhalde. Sabır!!!!
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 15:26
Allah aşkına ne yapıcan sanki?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 14:16
amerika için bilgi topluyor bedavadan istihbarat,birde enayiler gidip kendi bilgilerini kendileri veriyorlar,ceza alsada sembolik,facebooka dokunmayacak ceza olur,kimse kendi şirketinin ipini çekmez,tabi şirket gerçekten ABD ninse,dünyada güçler ayrılığı var,kimin ne olduğu belli değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 11:39
tiyatro,günün sonunda ne facebook nede bu adam zarar görecek,abd dünyada milyonlarca insanın verisini barındıran şirketini gerçekten cezalandırmaz,adalet sistemi kendi içinde paradoxtur,aslında yoktur, bu yüzden kasmaya gerek yok.İt iti ısırmaz dişleri yalnızca güçsüzlere yeter,hep aynı seneryo...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 11:20
Hak ettiğini bulsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mark Zuckerberg, Facebook skandalı için ifade vermeye başladı
İlginizi Çekebilir