Marvel 2023 filmleri ve dizileri

Murat Oktay 13.01.2023 - 00:59
MCU, bu sene içinde genişleyerek büyüyor. Sizler için Marvel 2023 filmleri ve dizileri ni derledik. İşte karşınızda yepyeni yapımlar.

Marvel Sinematik Evreni 5. faz ile tanışmamıza az bir süre kaldı. Ant-Man and the Wasp: Quantumania ile başlayacak olan Faz 5, birçok yeni kahramanı bizler ile tanıştıracak. İşte sizler için Marvel 2023 filmleri ve dizileri.

Marvel 2023 Filmleri

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Yayın Tarihi: 17 Şubat 2023

Marvel 2023 Filmleri - Ant-Man and the Wasp: Quantumania

5. Faz'ın sinematik sunumlarını hem çok büyük hem de çok küçük bir macerayla başlatan Ant-Man and the Wasp: Quantumania'da Kuantum Evrenine geri dönüyoruz.

Başrollerde Paul Rudd ve Evangeline Lilly, Scott Lang ve Hope van Dyne olarak yeniden karşımıza çıkıyor. Ayrıca önceki filmlerde de gördüğümüz Michael Douglas ve Michelle Pfeiffer da bu yeni yapımda yer alıyorlar. Ayrıca kadro bu kişiler ile sınırlı kalmıyor. Bill Murray ve  Kathryn Newton gibi isimler de oyuncu ekibinde bulunuyor.

Bu film için söylenenlar arasında Scott Lang'in öleceği ve kızı Cassie Lang'in yeni bir kahraman olarak ortaya çıkabileceği de dolaşıyor.

Marvel 4. Faz filmleri ve şovları

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Yayın Tarihi: 5 Mayıs 2023

Marvel 2023 Filmleri - Guardians of the Galaxy Vol. 3

Marvel'in en eğlenceli kahramanları geri dönüyor. Onları en son Disney+'da yayınlanan Holiday Special kısa filminde görmüştük. James Gunn'ın üçlemesinin son filmi Galaksinin Koruyucuları Vol. 3, 5 Mayıs'ta vizyona girecek. Ekip yeniden bir araya geldi ve Avengers: Endgame'in sonunda kayıplara karışan Gamora'nın (Zoe Saldaña) izini alternatif gerçeklikte çalışıyorlar.

Filmin şu ana kadar açıklanan kadrosunda Star-Lord (Chris Pratt), Drax the Destroyer (Dave Bautista), Rocket Raccoon (Bradley Cooper), Groot (Vin Diesel), Mantis (Pom Klementieff) ve Nebula (Karen Gillan) bulunuyor. Ayrıca ikinci filmde de yer alan Sylvester Stallone da Stakar Ogord rolünde geri dönüyor.

Drax rolündeki Dave Bautista'nın Guardians of Galaxy'deki son filmi olacağı da şu ana kadar yapım hakkında ortaya çıkan bilgiler arasında.

The Marvels

Yayın Tarihi: 28 Temmuz 2023

Marvel 2023 Filmleri - The Marvels

İsminden daha çok Avengers gibi bir yapım olacağını düşünseniz de pek alakası yok. Yine de üç önemli karakteri buluşturan bir yapım. Carol Danvers (Brie Larson), Monica Rambeau (Teyonah Parris) ve Kamala Khan'ı (Iman Vellani) bir araya getiren The Marvels, Ms. Marvel ve WandaVision'ın olay örgüsünü ele alıyor.

En son Rambeau'nun Skrull'lar tarafından uzaya davet edildiğini, Kamala'nın gizemli bileziklerinin Carol ile yer değiştirdiğini gördük. Samuel L. Jackson, Nick Fury olarak görünmeye hazırlanıyor ve Kree ile Skrull'lar arasındaki savaşın artmasıyla, Secret Invasion ile pek çok bağlantısının olması bekleniyor.

The Marvels'i ana film gibi görmektense diğer film ve tv şovlarının hikaye örgüsünü güçlendirmek için ortaya çıkacak bir yapım olduğunu düşünüyoruz.

Marvel 2023 Dizileri

Moon Girl and Devil Dinosaur

Yayın Tarihi: 10 Şubat 2023

Marvel 2023 Dizileri - Moon Girl and Devil Dinosaur

Moon Girl and Devil Dinosaur, Marvel'in gözden kaçan yapımlarından biri. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan animasyonda bir zaman girdabı aracılığı ile günümüze bir T-Rex getiren Lunella Lafayette ya da süper kahraman adı ile Moon Girl'ün hikayesini anlatlıyor.

Çizgi dizide daha önceden tanıdığımız bazı Marvel karakterleri de sesleri ile yer alacaklar. Ayrıca Laurence Fishburne (The Beyonder), Wesley Snipes gibi ünlü isimler de çizgi dizinin kadrosuna dahil edilmiş. Yapımcı koltuğunda oturan Laurence Fishburne'ü ilk defa kamera arkasında göreceğiz.

Secret Invasion

Yayın Tarihi: İlkbahar

Marvel 2023 Dizileri - Secret Invasion

Uzunca süredir konuştuğumuz Secret Invasion (Gizli İstila) sonunda 2023'ün ilkbaharında yayına giriyor. 6 bölümlük ilk sezonda Emilia Clarke, Cobie Smulders, Olivia Colman, Samuel L. Jackson gibi oldukça ünlü isimler yer alıyor. Nick Fury üzerine kurgulanan yapım, Fury'nin ana rolda olduğu ilk Marvel yapımı olarak karşımıza çıkıyor.

Fury, Skrull'larla birlikte uzayda yıllarca çalıştıktan sonra şekil değiştiren türlerin haydut bir mezhebi tarafından tekrar savaşın içine çekiliyor. Çizgi romanlar gibi, Nick Fury serisi de çeşitli MCU özelliklerinin bir geçişi olacak.

Dizi, MCU'ye yeni kahraman ve mutantlar eklemek üzerine kurgulanmış.

What If...? 2. Sezon

Yayın Tarihi: 2023 Ortası

Marvel 2023 Dizileri - What If...? 2. Sezon

Faz 4'te gerçekleşen olayları alıp, tamamen farklı kurgular ile baştan yaratan serinin ikinci sezonu da bu sene içinde geliyor. Aslında çoklu evrenin bir yansıması olan çizgi dizinin yeni sezonu dokuz bölümden oluşuyor. Şu ana kadar hakkında hiçbir ipucu dahi çıkmayan seri 2023'ün yayın tarihi bilinmese de Marvel zaman çizelgesine göre bu senenin ortasında yayına girecek.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Çıkış Tarihi: 2 Haziran 2023

Marvel 2023 Dizileri - Spider-Man: Across the Spider-Verse

Marvel bize "Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok filmindeki üç Örümcek Adam yetmediyse daha fazlasını verelim" diyor ve birbirinden farklı bür sürü Örümcek Adam'ın olduğu Spider-Man: Across the Spider-Verse ile başbaşa bırakıyor.

Spider-Force olarak bilinen ekip, Spot (Jason Schwartzman) adlı bir kötü adamın çok yönlü tehdidiyle mücadele etmek zorundadır, ancak tehdidi nasıl ele alacakları konusunda birbirlerine kenetlenirken, parçalanmaları da işten değil. Spider-Man tarihindeki herkes bu yapımda bir araya geliyor.

Loki 2. Sezon

Çıkış Tarihi: Yaz 2023

Loki 2. Sezon

Huzurlarınızda Looookkiiii. O bir yaramazlık tanrısı. O bir sınır tanımaz. Hepsinden de önemlisi o Tom Hiddleston. "Bu kadar tezahurat neden?" diye sorabilirsiniz. Ama inanıyorum ki bir çoğunuz, benim gibi Loki karakterinin hayranısınızdır. MCU'daki en kaotik kişiliğe sahip Loki'nin TVA'nın kontrolü altındaki görevi henüz bitmedi. Ayrıca Disney+'ın 2. sezon onayını alan ilk yapımı olması sebebiyle de öne çıkan bir dizi.

Hiddleston'la birlikte Owen Wilson sevimli Mobius olarak geri dönerken, Sophia Di Martino da Sylvie'yi canladırıyor. Birinci sezonu izleyenler finalinin ne kadar zorlu bittiğini bilirler. Ancak bu dudak uçuklatan sonun bizi bundan sonra nereye götüreceği hakkında hiçbir fikrimiz yok.

Kevin Fiege, Multiverse Saga'da olduğumuzu doğruladığına göre Loki'nin ikinci sezonu MCU'nun bir sonraki bölümünü büyük ölçüde etkileyeceğinden eminiz. Zaman Çizelgelerinin karman öorman olacağını ve karşımıza birçok yeni kötü niyetli varyantların çıkacağından eminiz.

Kraven The Hunter

Çıkış Tarihi: 6 Ekim 2023

Kraven The Hunter

Aaron Taylor-Johson, Avengers: Age of Ultron'da öldürülmeden önce Pietro Maximoff/Quicksilver'ı canlandırıyordu. Bu sebeple Marvel filmlerine yabancı değil. Ancak bu dizide çok farklı bir karakteri, Avcı Kraven'i canlandırıyor.

Dizide, Rus göçmen Sergei Kravinoff hikayesi ele alınıyor. O, dünyanın en büyük avcısıdır ve bunu kanıtlama peşinde maceraya atılıyor. Aaron Taylor-Johson'a dizide Russell Crowe ve Alessandro Nivola gibi isimler eşlik ederken bir de sürpriz bir oyuncu var. Türk kökenli aktör Murat Seven de dizide rol alıyor.

X-Men '97

Çıkış Tarihi: 2023 Sonbahar

X-Men 97

Çoklu evren ile MCU'da yer almaya başlayan X-Men karakterleri çizgi dizi ile geri dönüyor. X-Men: Animasyon Dizisi'nin son bölümü "Mezuniyet Günü"nden yaklaşık 26 yıl sonrasını konu alan bu devam yapımında, eski The Witcher yazarı Beau DeMayo, yazarlık koltuğunda.

Oyuncu kadrosu açısından, Cal Dodd (Wolverine), Lenore Zann (Rogue) ve Catherine Disher'in (Jean Gray) arkasındaki sesler de dahil olmak üzere hayatta kalan aktörlerin çoğu rollerini yeniden canlandıracak.

Eski yönetmen Larry Houston da diziye danışmanlık yapıyor. X-Men '97, MCU'nun bir parçası olmayan ilk tam yapım Marvel Studios serisi olsa da Profesör X'in Multiverse of Madness'taki görünümü aksini düşündürebilir.

Ironheart

Çıkış Tarihi: 2023 Sonu

Ironheart

Wakanda Forever'daki rolüyle çıkış yapan Dominique Thorne, Ironheart'da Riri Williams olarak geliyor. Çizgi romanlarda Tony Stark'ın çırağı olarak biliniyor olmasına rağmen, Demir Adam'ın ölüşü ile yola tek başına devam ediyor. Anthony Ramos ise Riri'nin müttefiki olması gereken ama ana kötü adam olabilecek gibi görünen Hood'u oynuyor. RuPaul'dan Drag Race'den Shea Couleé ile gizemli bir rolde.

Dizinin konusunu henüz bilmesek de Iron Man'in yerine nasıl geçtiğine dair bir içeriğinin olacağını tahmin etmek zor değil. Ayrıca Sonunda Sacha Baron Cohen de MCU'daki yerini alıyor. Tahmin edin hangi rolde? Mephisto...

Agatha: Coven of Chaos

Çıkış Tarihi: 2023 Sonu (2024'e sarkabilir)

Agatha: Coven of Chaos

WandaVision'ın parlayan yıldızı Kathryn Hahn, diziyi Agatha Harkness olarak devralıyor. Çizgi romandaki yaşlı Agatha'yı tamamen yenileyen MCU, ona daha komik bir hava vermek için bu karaktere yeniden ele aldı.

Söylentiler, Coven of Chaos'un, Agatha'yı Westview'de Wanda'nın hafıza silme işleminden kurtaran yeni bir eikp ile WandaVision'ın devamı olacağını işaret ediyor. WandaVision'da da yer alan Emma Caulfied ve Debra Jo Rupp, Sarah Proctor ve Sharon Davis rolleriyle geri dönüyorlar. Oyuncular içinde şu anda bilinmeyen karakterler olarak Aubrey Plaza ve Patti LuPone'u de yer alıyor.

Dizide Joe Loke için de gizli bir rol var. Onun Wanda ve Vis'in oğlu Wiccan'ın eski bir versiyonunu oynayacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, Hulkling Genç İntikamcılar'ı genişletme yolunda bir çalışma da olabilir.

Dizinin çıkış tarihine dair 2024 iddiaları da var.

Echo

Çıkış Tarihi: 2023 Sonu (2024'e sarkabilir)

Echo

Echo, Hawkeye'da Eşofman Mafyasının üst düzey bir üyesiydi, ancak kendi şovunda daha çok bir anti kahraman rolü üstlenmeye hazırlanıyor. Maya Lopez, Echo'da memleketi Oklahoma'ya dönüyor ama bunun ötesinde hikayenin bizi nereye götüreceğini bilmiyoruz. 

Echo, Kingpin'i öldürmüş gibi görünse de, gözüne bir kurşun isabet ederek hayatta kaldığını ve Vincent D'Onofrio'nun güçlü suç lordu rolünü yeniden üstleneceğini biliyoruz. Charlie Cox, Matt Murdock olarak görünecek ve Krysten Ritter'in Jessica Jones olarak ortaya çıkabileceği dair söylentiler de var.

Echo'nun çekim ve post prodüksiyonunda sorunlar olduğu yönde bazı söyletiler de bulunuyor. Bu sebeple altı bölümlük dizinin 2024'e kayma ihtimali de bulunuyor.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2023 22:36
Tom Holland'ın oynadığı örümcek adam çıksın. Oynadığı 3. bölümün sonu üzücüydü.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2023 20:18
Bütün yapımlar tırt yav. :D Hiç biri heyecan uyandırmadı bende. Bir tek Kraven, X-men çizgi filmi bir de belki Secret Invasion var yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2023 08:44
Şu ana kadar belki de en izlediğim dizi What If di ve 2. sezonu merakla bekliyorum
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2023 00:54
What if gibi çıksa keşke tüm marvel . Animasyon daha iyi gidiyor bu tarz işlere. live action artık saçmalık oldu. Animasyon candır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2023 02:40
Sırf seyircinin inadına Daredevil filmi veya dizisi çekmiyorlar ! Sırf ego yapıyorlar. Yok Echoymuş da bilmem neymiş. !!! Banane kardeşim Agatha Harkness'den ? !!! Saçma sapan amaçsız bir karakter !!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 22:25
Bunlar filmmi ? Çoçuklar izler anca bunları...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Marvel 2023 filmleri ve dizileri
İlginizi Çekebilir