Marvel MMO projesi iptal edildi

Ersin Kılıç 25.05.2022 - 19:20
Duyurusu üzerinden altı aylık süre geçen Marvel MMO projesi iptal edildi. Proje, alınan risk ve büyüklük nedeniyle iptal edilmişe benziyor.

Son dönemde Marvel oyunları ile daha fazla karşılaşmaya başladık. Özellikle MCU filmleri sonrasında bu atrafa olan ilgi bir hayli artmış durumda. İşte bu ilginin ekmeğini yemesi planlanan yapımlardan biri olan Marvel MMO projesi tarafında kötü haber geldi ve bu büyük projenin iptal edildiği açıklandı.

Marvel MMO projesi altı ay sonra iptal

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında duyurulan Marvel MMO projesi duyurusundan sadece altı ay sonra iptal edilmiş oldu. Cities of Heroes yapımcısı Jack Emmert liderliğinde Daybreak stüdyosu tarafından geliştirilen oyunun fişi daha ilk görselini bile göremeden çekilmiş oldu.

Marvel MMO projesi iptal edildi

Daha önce Lord of the Rings Online ve DC Comics MMO projelerinin de arkasında yer alan Enad Global 7'nin (EN7) resmi sitesi üzerinden projenin fişinin çekildiğini açıkladı. Oyun geliştirme sürecindeki riskler, yatırımın boyutu ve uzun vadeli ürün portföyü stratejisinin yeniden değerlendirilmesinden sonra iptal edilmiş.

Kısacası birçok MMO oyununda olduğu gibi geliştirme maliyetleri oldukça yüksek. Firma bu maliyetleri çok uzun vadede ancak karşılayabileceğini ve bu karşılığın da büyük risk içerdiğini tespit ederek projeyi rafa kaldırmış. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 11:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Marvel MMO projesi iptal edildi
İlginizi Çekebilir