Meizu Watch tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı

Özgür Deveci 31.05.2021 - 18:12
Çin menşeli teknoloji üreticisi Meizu, ekranı ve pil ömrüyle dikkat çeken yeni akıllı saati Meizu Watch'u tanıttı.

Akıllı saat pazarına ilk olarak 2016 yılında giren Meizu, e-SIM işlevide dahil olmak üzere tam teşekküllü akıllı saati Meizu Watch'u duyurdu. Tek şarjla 36 saatlik bir pil ömrü sunan cihaz, Qualcomm üretimi Snapdragon 4100 Wear yonga setinden gücünü alıyor. Selefine nazaran daha güçlü işlemci ve ekran teknolojisiyle karşımıza çıkan Watch modeli, seramik bazlı 6 serisi alüminyum gövdeyle karşımıza çıkıyor. 46 x 38,4 mm boyutlarında ve 12,97 mm kalınlığında olan saat, floro-kauçuk kayış ile birlikte geliyor. Akıllı saat, çeşitli işlevlere erişmek için bir de fiziksel düğme barındırıyor.

Meizu Watch tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı

Meizu Watch, 235 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak

1,78 inç boyutunda ve 368 x 448 piksel çözünürlüğünde AMOLED panelle gelen Meizu Watch modeli, 2.5D kavisli Corning Gorilla Glass ekranında 326 ppi piksel hassasiyeti ve 500 nit parlaklık sunuyor. Cihazın sahip olduğu 420 mAh kapasiteli batarya, tek bir şarjla 36 saate varan pil ömrü sunuyor. Meizu'nun açıkladığı verilere göre, 15 dakika şarj edildiğinde bir günü çıkardığı belirtilmiş. Meizu Watch, kullanıcıların saat kadranını çok çeşitli kadran fotoğrafları ile özelleştirmesine olanak tanıyan Flyme OS işletim sistemine çalıştırıyor.

Akıllı saatin kalbinde yatan Snapdragon 4100 Wear yonga seti, 1 GB bellek kapasitesine ek olarak 8 GB yerel depolama alanına sahip. Bağlantı tarafında ise, Meizu Pay aracılığıyla temassız ödemeler için 2,4 GHz Wi-Fi, Bluetooth 4.2 ve NFC'yi destekliyor. Ayrıca e-SIM LTE bağlantısı desteği, kullanıcıların sesli aramalar için bağımsız bir cihaz olarak kullanmalarına olanak tanıyor. Cihazın üzerinde açık/kapalı alan koşusu, yürüyüş, eliptik antrenör, açık/kapalı alan bisiklet, masa tenisi, badminton, bowling, kürek, tırmanma, ip atlama ve serbest antrenman olmak üzere 11 farklı spor modu bulunuyor. Güncel birçok saatte olduğu gibi kandaki oksijen miktarını da takip eden cihaz, kalp atış hız takibi, basınç izleme, uyku takibi, nefes eğitimi ve hareketsiz kalma durumlarında hatırlatma gibi bazı bildirim seçeneklerine de sahip.

Siyah ve Azure renk seçenekleriyle kutudan çıkan model, 1 Haziran 2021 tarihinde 235$ fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Meizu Watch tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı
İlginizi Çekebilir