Meşhur oyun çizeri Mick McGinty hayatını kaybetti

Murathan Özlü 20.09.2021 - 20:41
90'lı yılların meşhur oyun çizeri, özellikle Street Fighter 2 konsol ve pc posterleri ile tanınan Mick McGinty dün hayata gözlerini yumdu.

Street Fighter 2 için tasarladığı kapak görseli ve daha fazlasıyla meşhur olan çizer Mick McGinty hayatını kaybetti. McGinty, 90'lı yıllarda oyuncular için video oyunu kapak fotoğrafları ile aynı anlama geliyordu. Belki de en meşhur işi 1990'lı yıllarda SNES için hazırladığı Street Fighter 2 kapak görseliydi.

Street Fighter çizeri Mick McGinty

Mcginty'nin Street Fighter 2 için hazırladığı kapak görseli pek çok insana göre oyunu çok "batılılaştırmıştı". Ancak o dönemde,  Nintendo gibi dev firmalar arasında tamamen bölgeye özel çizim istemek yaygın bir uygulamaydı. Chun-Li'nin Blanka ile dövüşünü resmeden görsel zaman içinde oyun tarihinin en meşhur kapak görsellerinden biri haline geldi.  McGinty, Street Fighter 2'nin varyasyonları için de - Super Street Fighter 2 ve Street Fighter 2 Turbo- gibi çizim tasarlamaya devam etti.

Mick McGinty

McGinty ayrıca Streets of Rage 2 ve Streets of Rage 3, Kid Chameleon ve Shining Force gibi oyunlar için de görsel hazırlamıştı.  McGinty'nin katıldığı son proje, Here Comes A New Challenger adındaki Street Fighter 2 belgeselinde röportaj vermek olmuştu. 

McGinty 2016 yılına açtığı web sitesinde çizimlerini sosyal medya ortamında paylaşıyordu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 09:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2021 12:55
Çizim yaptığı oyunlara bak, hey yavrum be.. Huzur içinde yatsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Meşhur oyun çizeri Mick McGinty hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir