Metal Gear Solid 3 Unreal Engine 4 ile yapılsaydı

Burak Bahar 5.04.2021 - 13:38
Warpgazer Animations, Metal Gear Solid 3 oyununun en sevilen sahnelerinden birini Unreal Engine 4 teknolojisini kullanarak yeniden yarattı.

Metal Gear Solid 3 oyununun günümüz sistemlerinde nasıl göründüğünü merak ediyor musunuz? Bu yazı size, serinin geçmiş oyunlarından birinin günümüz sistemlerinde nasıl görünebileceğine dair bir fikir verecektir.

Oyun tarihinin en iyi yapımlarından biri olan Metal Gear Solid serisinin en ikonik sahnelerinden biri olan "The Ladder" sahnesi, Warpgazer Animations tarafından Unreal Engine 4 teknolojisi kullanılarak yeniden yapıldı. Warpgazer Animations baştan yarattığı sahne için: "İkonik sahneyi küçük bir sinematik olarak yeniden yaratmak için bir-iki hafta harcamak istedik. Umarız beğenirsiniz!"

Metal Gear Solid 3 Unreal Engine 4 ile yapılsaydı

Metal Gear Solid 3 Unreal Engine 4 ile inanılmaz görünüyor

Warpgazer Animations, bu sahneyi gerçek zamanlı olarak işlemek için Unreal Engine 4.26'yı kullandı. Ayrıca ekip, genel görselleri geliştirmek ve iyileştirmek için son günlerde adından sıkça bahsettiğimiz Ray Tracing efektlerini/teknolojisini kullandı. Sonuç görüldüğü üzere hiç de fena değil; Metal Gear Solid serisinin kült oyunlarının tamamını böyle bir teknolojik gelişim ile yeniden çevrim içi oynamayı çok isteriz.

Günümüz oyunlarında da Ray Tracing sahnelerini yavaş yavaş görmeye başladık. Artık oyunların yansımalarını ve ışıklandırmalarını geliştirmek için Ray Tracing teknolojisinin adından daha sık bahsettireceğini düşünüyoruz.

Metal Gear Solid 3 oyununun kısa tarihçesi

Hideo Kojima'nın tasarımcılığını üstlendiği Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Konami Computer Entertainment Japan tarafından PlayStation 2 için üretilmiş bir aksiyon-macera gizli video oyunu. 2004'ün sonlarında Kuzey Amerika ve Japonya'da, ardından 2005'in başlarında Avrupa ve Avustralya'da piyasaya sürülmüştü.

Oyunun hikayesini" İkinci Dünya Savaşı’nın ardından, dünya Doğu ve Batı diye ikiye bölündü. Bu da yeni Era – soğuk savaşın başlangıcı oldu" şeklinde özetleyebiliriz. Metal Gear Solid 3: Snake Eater incelememize de aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Maalesef Warpgazer Animations'ın bu hayran projesi sadece bir "video" olmaktan ileriye gidemiyor. Mod vb. bir proje değil. Yine de bu 4K kalitedeki videonun sıkı Metal Gear Solid takipçileri için fazlasıyla yeterli olacağını düşünüyor ve takdir edileceğini umuyoruz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 14:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2021 14:59
Böyle imkanlar var adamlar yapmıyo arkadaş deliriyorum ya yap koy tüm platformlara kır parayı 2. Ve 3. Oyunu yapsalar paraya para demezler dolar derler
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2021 17:26
aslında dediğin gibi capcomun yaptığı resident evil 2 , 3 de yaptığını yapsalar mükemmel olur. Oyunun gideri var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2021 22:44
The Boss > Big Boss > Solid Snake > Venom Snake = Liquid Snake = Solidous Snake
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2021 01:43
Esas adam Solid Snake'dir gerisi teferruat kalır. Venom ve Liquid nasıl eşit oluyor dayı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2021 13:50
Konami şu oyunu remake yap ellan cezası
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2021 22:55
Haklar konami şirketinde
Kalan Karakter: 300 Gönder
Metal Gear Solid 3 Unreal Engine 4 ile yapılsaydı
İlginizi Çekebilir