Metro: Last Light kusursuz bir başyapıt olacak

Murat Halilbeyoğlu 31.08.2011 - 14:31
Yeni oyunun eskisinden öğreneceği pek çok şey var
Metro 2033'ü pek çoğumuz sevmiş ve hevesle oynamıştık. İşte devam oyunu niteliğindeki Metro: Last Light oyunu da ilk oyunun başarısı üzerine kurulacak ve onun iyi olduğu yönleri benimseyerek hazırlanacakmış. Bunların başında da minimal HUD yaklaşımı var.

"Dışarıdan aldığımız tüm geribildirimleri dinledik" diyor THQ'dan Mark Madsen.

"Stealth, düşmanın yapay zekası gibi konularda bazı sorunlar vardı, bazen silahlar tam olarak vermek istediğimiz hissiyatı vermiyorlardı, cephanenin durumu herkes için açıklayıcı bir şekilde ifade edilmiyordu. İşte bu ve bunun gibi şeyleri aramızda konuştuk. Bütün bu sorunları teker teker elden geçirip üstesinden geleceğiz ve Metro: Last Light dağıtıma çıktığında onun kusurlu bir şaheser olmasını engelleyeceğiz."

Metro: Last Light kusursuz bir başyapıt olacak
Madsen, 4A Games ekibinin oyundaki HUD'ı olabildiğince basitleştirmeye çalışacağını ve Metro 2033'ü detaylı bir şekilde inceleyerek ekrana koyulabilecek en az gösterge ile yeni oyunu oluşturacaklarını belirtti.

"Bana kalırsa sizi bu dünyanın içine çekmek için yapılacak en son adım bu olur. Herşeyi ortadan kaldırıp oyuncunun gerçekten oradaymış gibi hissetmesini nasıl sağlıyabiliriz diye düşünüyoruz. Oyunun hiç HUD olmadan piyasaya sürecek değiliz elbette, şu anda o konu üzerinde ayarlamalar yapıyoruz. Bizim istediğimiz HUD konusunda minimalist bir yaklaşımla olabildiğince az şeyi ekranda göstermek olacak. Amacımız oyunla alakalı herşeyin etkileşimi güçlendirecek seviyede olmasını sağlamak."

Öte yandan tüm mermileri şarjörün içinde görebildiğimiz görsel cehpane durumu konusu da elden geçirilecekler arasında.
Yorumlar 53
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 10:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Metro: Last Light kusursuz bir başyapıt olacak
İlginizi Çekebilir