Microsoft, artık doktor yapay zekalar üretecek!

Onur Güner 9.11.2017 - 13:21
Kanserin tedavisi yapay zekalar

Çağımızın en büyük ve en kötü hastalığı olan kanser için bildiğiniz gibi bilim insanları gece gündüz çalışıyor, yeni tedavi yolları arıyorlar. Ancak tedavi yöntemlerinde şu ana kadar yüzde yüz başarı oranı maalesef sağlanamadı. Lakin bu değişmek üzere. Ciddi oranda yeryüzünde yaşayan insanları etkileyen bu amansız hastalığı ünlü teknoloji devi Microsoft tedavi edebileceğini söylüyor. Gelişen günümüz teknolojisinin bilim dalı ile paralel yürütüldüğünü hali hazırda biliyoruz. İşte Microsoft da bu paralel çalışmalardan belki de en büyüğüne imza atacak. Şirketin iddiasına göre geliştirilecek makine öğrenme yeteğine sahip yapay zekalar, artık hastalara cerrahi müdahalede bulunabilecek.

Microsoft, artık doktor yapay zekalar üretecek!

Bilime farklı bakış açısı ile yaklaşan şirket, insanlardaki kanser hücrelerini ise geliştirdiği yapay zekaya tıpkı bilgisayardaki hatalı kod satırı olarak tanıtacak. Bu hatalı kodları en kısa yoldan uygun hale getirmeyi araştıracak olan yapay zekalar, böylelikle kanserli hücreleri de tedavi edebilecek. Microsoft bünyesinde kurulan Research Healtcare NeXT adlı laboratuvarlarda geliştirilecek ve tahminlere göre gelecek birkaç yıl içerisinde testlere başlanacak yapay zeka doktorlar, insanlık için belki de bir umut olacak. Fakat uzmanlar daha şimdiden ikiye bölünmüş durumda. Zira bazı kesimlere göre yapay zekalar sadece kanserli hücreleri değil sağlıklı hücreleri de sistemdeki hata olarak algılar ve insanlığı değiştirmeye çalışırsa? Bir diğer kesime göre de şayet yapay zekaya sadece makine öğrenme yeteneğinin verilmesi durumunda bir tehlike arz etmeyeceğini savunuyorlar.  Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de yapay zekalar çağımızın amansız hastalığı kanseri tedavi edebilirler mi?

*Kişisel eleştiri; Yapay zekanın bizleri birer makine olarak algılayacak olması açıkçası beni biraz korkuttu. Umarım bilimde devrim yaratıp kanseri tedavi edeceğimize kendimize daha kötü bir felaket hazırlamıyoruzdur..*

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 05:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2017 18:45
Yoksa hasretle beklediğim o makinelerin işgalinin ayak sesleri mi bu :D Artık gelseler de dünyada biraz düzen oluşsa :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2017 19:58
Microsoft ilk önce oyun üretsin sonra büyük işlere kalkışır
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2017 06:07
Yani, bu kadar güzel bir habere bu kadar saçma bir yorum. Demek oyunlar sağlıktan önemli, hem de bu firmanın asıl işi yazılımken!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, artık doktor yapay zekalar üretecek!
İlginizi Çekebilir