Microsoft, Bethesda ile ilgili bir sunum yapabilir

Alparslan Gürlek 9.03.2021 - 12:43
Gelen raporlara göre Microsoft, önümüzdeki günlerde Bethesda oyunlarının Xbox Game Pass geleceği hakkında yeni bir sunum videosu yayınlayacak.

Bildiğiniz gibi Avrupa Birliği tarafından da yeşil ışık yapılan Zenimax satın alımı tamamlanmak üzere. Oyuncular tarafında ise hala Bethesda'nın oyunları için Xbox Game Pass tarafında ne tür bir geleceğin hazırlandığı konusu belirsizliğini koruyor. Bu konuda henüz detaylı ve net bir açıklama yapılmasa da oyuncuların tahmini, bütün Bethesda oyunlarının sisteme gelmesi yönünde. Hatta Microsoft'un daha önceden de yaptığı gibi kendi bünyesine geliştirdiği Bethesda oyunlarını, ilk günden sisteme eklemesi bekleniyor. Şimdi ise gelen raporlara göre Microsoft, bir video sunumu ile birlikte Bethesda satın alımı detaylarıyla ilgili oyunculara bir açıklama yapacak.

Microsoft'tan Bethesda satın alımıyla ilgili soruları yanıtlayacağı bir sunum gelebilir

GamesBeat kaynaklarının aktardığına göre, 11 Mart Perşembe günü Microsoft, yeni bir sunum videosu yayınlayacak. Bu videoda ZeniMax anlaşmasının Xbox Game Pass aboneleri için ne anlama geldiğini açıklayacağı söyleniyor. Özellikle, Microsoft'un birkaç Bethesda oyununu yakında Game Pass için duyuracağı iddia ediliyor. Buna ek olarak, Xbox firmasının ZeniMax adı altında geliştirilen oyunları, kendi birinci parti oyunlarında olduğu gibi ilk günden Xbox Game Pass'e getireceği iddiaları da var.

GamesBeat kaynaklarına göre sunumun, gelecekteki Bethesda oyunları ile ilgili çok detay içermesi beklenmiyor. Bunun yerine Xbox ve Bethesda'nın Starfield hakkında bir şeyler göstermek için E3 etkinliğini bekledikleri söyleniyor. Bildiğiniz gibi E3 2021, fiziksel olarak iptal edildi ve dijital ortamda yapılması da henüz kesinleşmedi. Ancak öyle görünüyor ki yapılacak.

Microsoft, Bethesda ile ilgili bir sunum yapabilir

Aynı zamanda oyuncuların Ghostwire: Tokyo dışında PlayStation 5'e gelecek bazı oyunlar hakkında da bir şeyler duymaya ihtiyacı var. Bu konuda Microsoft Ghostwire: Tokyo için konuşmuş olsa da Bethesda'nın geçenlerde duyurduğu Indiana Jones ve Elder Scrolls VI, hala tartışma konusu. Rapor edilen video sunumunun bu konuya değinip değinmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Bildiğiniz gibi dün Avrupa Birliği, ZeniMax satın alımı için Microsoft'a yeşil ışık yakmıştı. Bu sayede satın alımın tamamlanması için kısa bir süre kaldı. Phil Spencer'ın da geçen yıl tahmin ettiği gibi bu yılın ikinci yarısında tamamlanmış olması bekleniyor. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Bethesda ile ilgili bir sunum yapabilir
İlginizi Çekebilir