AB, Bethesda satın alımı için Microsoft'a onay verdi

Alparslan Gürlek 8.03.2021 - 13:56
Avrupa Birliği, Microsoft'un Bethesda ana şirketi Zenimax'ı satın almasının "piyasada bir tekel yaratmak amaçlı olmadığını" söyleyerek yeşil ışığı yaktı.

Avrupa Birliği, hafta sonu Microsoft ile Bethesda arasındaki anlaşmayı onayladı. "Ortak pazarla uyumluluğuna dair ciddi şüpheler uyandırmadığını" söyleyerek satın alım işlemi için yeşil ışığı yaktı. Başka bir deyişle, AB, Microsoft'un Bethesda'yı satın almasını, oyun endüstrisinde bir tekel yaratma hamlesi olarak görmüyor.

AB'den Microsoft'un Bethesda satın alımına yeşil ışık

Daha dün, Microsoft'un Bethesda'yı satın alması Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanmıştı. Tabi bu anlaşmanın gerçekleşmesi için geçmek zorunda oldukları son engel olmasa da, bitiş çizgisine biraz daha yaklaştıklarını gösteriyor. Şimdi AB ve SEC kararlarının tamamlanmasıyla, Microsoft'un Bethesda'yı satın almasının önünde neredeyse hiç engel kalmadı.

Daha önce, Xbox patronu Phil Spencer, anlaşmanın 2021'in ikinci yarısında gerçekleşeceğini tahmin ettiğini söylemişti. Microsoft, geçen yıl Eylül 2020'de Bethesda'yı satın aldığını açıkladığında, şirketin geliştirmekte olduğu özel oyunlar için tartışmalar ortaya çıkmıştı. Deathloop ve Ghostwire: Tokyo gibi bazı PlayStation için duyurulan oyunların kaderi ile ilgili açıklama yine Microsoft tarafından geldi. Şirket, önceki tüm anlaşmaları destekleme sözünü verdiğini açıklamıştı.

AB, Bethesda satın alımı için Microsoft'a onay verdi

Bethesda, satın alım gerçekleştikten sonra Microsoft'tan "yarı bağımsız" olarak çalışmaya devam edecek. Ek olarak, geliştirici Starfield'ı bu yıl piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bu oyun, Microsoft'un, Bethesda oyunlarının ilk günden Sony'nin konsollarına gelip gelmeyeceği konusundaki kararın ilk testi olabilir. Öte yandan gelecek oyunlarda nelerle karşılaşabileceğimiz konusunda da fikir sahibi olabiliriz.

Ayrıca Bethesda ile ilgili son haberler de heyecan verici. Yeni bir Indiana Jones oyunu geliştiriyorlar. Henüz oyun hakkında çok bilgimiz yok fakat yayınlanan teaser küçük mesajlar içeriyor. Microsoft tarafına gelecek olursak, onlar da en son Elden Ring hakkında çıkan dedikoduları yalanlamışlardı. Ayrıca stoklara Xbox Series X / S yetiştirebilmek için çok sıkı çalıştıklarını biliyoruz. Şimdilik Microsoft'un Bethesda anlaşmasından bu kadar ayrıntı geldi. Görünüşe göre bu yıl bitmeden tamamlanmış olacak ve Bethesda oyunlarının kaderine birlikte şahitlik edeceğiz. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

İlginizi çekebilir:
Microsoft, Bethesda oyunlarını kendi platformlarına çıkartmak istiyor
Elden Ring fragmanından kısa bir kesit sızdırıldı

 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 08:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
AB, Bethesda satın alımı için Microsoft'a onay verdi
İlginizi Çekebilir