Microsoft, Clipchamp'i satın aldı

Eren Eroğlu 8.09.2021 - 14:54
Microsoft, bir video düzenleme uygulaması olan Clipchamp'i satın aldı. Şirketin, video düzenleme konusunda planları mevcut.

Tamamen Microsoft tarafına ait olan Windows 10 ve Xbox, gerçekten oldukça zayıf video düzenleme araçlarına sahipti. Dev şirket, Clipchamp'i satın alarak, video düzenleme konusunda güçlenmek istiyor olabilir. Web tabanlı bir video düzenleme hizmeti sağlamakta olan Clipchamp, ücretsiz bir deneme sürümüne sahip olsa da, güzel bir deneyim için aylık 9 dolarlık gibi bir ücrete ihtiyaç duyuyordu. Microsoft'un çevrimiçi video düzenleyiciyi satın almasıyla, bu ödeme sisteminde tamamen değişikliğe gidilebilir. Xbox Game Pass Ultimate'ye veya Microsoft 365'e dâhil olabileceği düşünülen video düzenleyici, Microsoft ile büyük bir ortaklık içerisinde.

Microsoft, Clipchamp'i satın aldı

Küçük ve büyük şirketler tarafından profesyonel görünümlü klipleri hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmak için kullanılan çevrimiçi video düzenleyici, artık Microsoft'a ait. Muhtemelen Xbox Game Pass Ultimate veya Microsoft 365'e dâhil olacağı düşünülen video düzenleyici, Microsoft'un video düzenleme tarafındaki zayıflığını giderebilir.

Microsoft, Clipchamp'i satın aldı

Microsoft tarafı, Windows 11 için fotoğraflar uygulamasını güncelliyor; ancak, mevcut video özellikleri gerçekten oldukça zayıf kalıyor. Çok parçalı katmanların olmaması, düşük performans ve yeterli çeşitlilikte olmayan özellikleriyle, kullanıcıların ilgisini çekmeyen dâhili video düzenleme, Clipchamp'in satın alınması ile birlikte çok daha iyi bir hâle geleceği düşünülüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 03:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Clipchamp'i satın aldı
İlginizi Çekebilir