Microsoft davasında önemli gelişme

Murat Oktay 18.01.2023 - 14:45
Microsoft'un yılan hikayesine dönen Activision-Blizzard satın almasından önemli bir gelişme yaşandı. EGDF, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını destekliyor.

22 ülkeyi kapsayan Avrupa Oyun Geliştiricileri Federasyonu (EGDF), Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına resmen destek verdi.

Microsoft'a en büyük destek EGDF'den geldi

EGDF sitesinden yayınladığı açıklamada "EGDF, Microsoft'un ActivisionBlizzard'ı satın almasını destekliyor çünkü bunun oyun pazarlarındaki rekabet üzerindeki potansiyel olumlu etkileri genel olarak sınırlı konsol ve abonelik pazarına özgü rekabet endişelerinden daha ağır basıyor. Ayrıca, konsol oyun pazarlarında Sony, Playstation platformuyla açık ara pazar lideri ve Microsoft, hâlâ rakip konumunda" dedi.

Ayrıca Microsoft'un Activisin-Blizzard'ı satın alması, küresel oyun pazarları için rekabet avantajlarını güçlendirdiğini söyleyen derken aşağıdaki maddeler ile de gerekçelerini açıkladı.

  • Microsoft'un ActivisionBlizzard'ı satın alması, mobil oyun pazarındaki baskın uygulama mağazaları olarak Apple ve Google'a meydan okumasına olanak tanıyor.
  • Satın alma, Microsoft'a, gelişmekte olan bulut oyun / oyun abonelik hizmeti pazarlarında Apple'a meydan okuma olanağı sağlıyor.
  • Satın alma, Microsoft'un dünyanın önde gelen küresel oyun geliştiricisi ve yayıncısı olarak Tencent'e meydan okumasını sağlıyor.

Bu hamle Microsoft'un elini çok güçlendirse de davanın gidişatına etksini zaman gösterecektir. Microsoft'un süreci sonlandırabilmesi için beş ay kadar bir zamanının kaldığını düşünürsek, şu ana kadar firmanın çok da iyi süreci ilerlettiğini söylemek pek doğru olmaz.

Google ve NVIDIA'nın da geçtiğimiz günlerde karşı yönde açıklama yaptığını unutmamak lazım.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2023 11:29
Sony fanları ağlıyorduuu. Ps5'i satıp series x alabilirsiniz beyler gamepass'de bir sürü güzel oyun olacak muhahahaahaha :D
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2023 23:16
Sende belliki playstation yok, bende ps5 olmasına rağmen bu habere sevindim çünkü bilgisayarımdada bazen gamepass üyeliği alıyorum, oyunlara daha az bütçeyle ulaşabilicez, ama nedense senin gibileri anlamıyorum neyin garezi bu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2023 23:38
Elon musk buba microfsofta destek çık
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2023 23:25
çok zor ve meşaketli de olsa gün sonunda MS'un satın alımı gerçekleştireceğini düşünüyorum. Ek olarak her 2 konsolu da kullanan birisi olarak Sony ve PS tarafı daha güçlü ve daha az oyuncu dostu, satın alımın olmasını çok isterim hele de bizim gibi ülkelerde gamepass için daha fazla oyun demek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2023 12:42
Sonynin endişesi, cod artık gamepass ile gelir biz 1500 liraya satamayız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2023 00:10
yıllarca konsola özel oyun yaparak sektörü tekelleştiren ağlak sony'e kapağın en hasından olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft davasında önemli gelişme
İlginizi Çekebilir