Microsoft Discord'u 10 milyar dolara satın alabilir

Alparslan Gürlek 23.03.2021 - 12:33
Henüz netleşmese de Microsoft, ilerleyen süreçte Discord sohbet yazılımını 10 milyar dolar gibi bir ücret ile bünyesine katmak istiyor olabilir.

Microsoft için oyun odaklı sohbet yazılımı Discord'u 10 milyar dolara satın alabileceği söyleniyor. Hatta şimdiden görüşmelere başladığı iddiası internette dolaşamaya başladı. Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, henüz ufukta bir anlaşma gözükmese bile farklı yaklaşımlar da bulunuyor.

Microsoft Discord'u bünyesine katabilir

Bloomberg tarafından aktarıldığı üzere henüz bir anlaşma söz konusu olmadığı için bu konu hakkında konuşmak için erken. Ancak şöyle de bir husus var ki Microsoft talip olsa bile Discord şu anda Epic Games ve Amazon ile de görüşmelerde bulunuyor. Oyuncular tarafından en çok tercih edilen sesli ve yazılı sohbet yazılımı, görünen o ki sektörün devlerinin radarına girmiş durumda.

VentureBeat ilk olarak aylık 140 milyon kullanıcısı olan ve kısa süre önce değeri 7 milyar dolar bandındayken 100 milyon dolar gelir sağladığını belirtiyor. Bu da yazılımın şu anki fiyatının 10 milyar doların da üstüne çıkabileceğini gösteriyor.

Söylenene göre potansiyel bir satışa olan ilgiyi ölçmek için sohbet platformu sahibi Microsoft tarafına ulaşmış. Xbox Başkanı Phil Spencer da bu görüşmelerin bir parçası olmuş. Bunlar şimdilik tamamen söylentilerden ibaret olsa da Xbox platformunda iletişimin geleceği için Discord gibi bir hizmete sahip olmanın önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Microsoft Discord'u 10 milyar dolara satın alabilir

Aslında geçmişte Xbox ve Discord birlikte çalışmıştı. Xbox kullanıcılarının hesaplarını bağlayarak arkadaşlarının neler yaptığını görmesini sağlayan bir hizmet bu iki tarafın işbirliğiyle gerçekleşmişti. Şimdi söz konusu olan bu satın alım, Microsoft'un son zamanlardaki stratejisini de destekliyor. Oyun oynamayı herkes için kolay ve erişilebilir bir hale getirme çabasında olan Xbox, bildiğiniz gibi Game Pass gibi hizmetleriyle daha geniş kitlelere oyunlarını yaymak istiyor. Birçok farklı platformda oyunlarını sergileyen şirket, bu satın alım ile bütün bu platformlar arasındaki iletişimi güçlendirebilir.

Aynı zamanda şirket tarafından Discord'un satın alınması, daha önceki satın alımlarıyla birlikte güçlü bir bütün oluşturuyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Bethesda ana şirketi ZeniMax'ı bünyesine katarak, 20 Bethesda oyununu Game Pass kütüphanesine eklemişlerdi. Discord gibi bir platforma sahip olmak şüphesiz ki ellerini güçlendirecektir. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:
Microsoft ve Nintendo arasında yeşeren dostluk
Xbox bağımsız oyunları etkinliği yaklaşıyor

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 04:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 15:24
Microsoft hala Sony le rekabet edemez
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2021 13:29
Konsol rekabetinden bahsediyorum kardeşim hayırdır kuyruğuna mi bastım?
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 21:35
Ne anlamda? Microsoft dediğin firma dünkü girişim değil üstüne adamlar xboxtan ibaret değil adamlar istese sony'yi satın alır neyin kafasını yaşıyon sen? Ne rekabeti diyosun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2021 01:18
alsınlarda epic games ile rakip olsunlar epic games discord benzeri platform çıkartacaktı yok etsin microsoft
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 15:44
Microsoft her şeyi almak istiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 12:57
Microsoft sanirim bu gidişle sony harici herşeyi satın alıp playstation sahipleeini diz çöktürüp özürdiletecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2021 12:38
Bu gidisle Take-Two u da satin alirlar herseyi almaya calisiyor firma
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Discord'u 10 milyar dolara satın alabilir
İlginizi Çekebilir