Microsoft, DualSense özellikleri için nabız yoklamaya başladı

Ersin Kılıç 6.01.2021 - 16:53
Microsoft'un oyunculara Xbox Series X ve Series S modellerinde DualSense özelliklerini isteyip istemediklerini sormaya başlamış.

Yeni nesil konsolların Kasım ayında çıkması ile birlikte yeni bir jenerasyona da merhaba demiş olduk. Kasım ayında çıkan oyunlardan sonra sessizliğe gömülen yeni nesil konsollarda yeni ve özel oyunlar için bir süre daha beklememiz gerekiyor. Bu konsollarda oyun ve donanım anlamında tartışılan, kıyaslanan birçok nokta bulunuyor. tartışılmaya kapalı diyebileceğimiz en önemli unsur ise Sony'nin DualSense kontrolcüsü. Teknoloji anlamında oldukça fark yaratan özelliklere sahip olan DualSense, özellikle kontrolcü tarafında Sony'i bu yarışta bir adım daha ileri götürdü diyebiliriz. Anlaşılan Microsoft arayı kapatmak için şimdiden nabız yoklamaya başlamış.

Xbox kontrolcüsüne DualSense benzeri özellikler gelebilir

Techradar sitesinin raporuna göre Microsoft kullanıcılarına Xbox kontrolcülerinde DualSense özelliklerini isteyip istemediklerini sormaya başlamış. Firma Xbox Series X ve Series S modelini yakın zamanda alan kullanıcılara donanımın yeni nesil hissettirip hissettirmediği de dahil olmak üzere birçok soru sormaya başlamış. Bu sorular arasında oyun severlerin DualSense özelliklerini Xbox kontrolcüsünde görmek isteyip istemedikleri de yer alıyormuş. 

Her ne kadar ana menü, içerik paylaşma gibi konularda her iki kontrolcü de ortak özelliklere sahip olsa da DualSense bildiğiniz gibi titreşim ve tetk tarafındaki yenilikleri ile büyük övgüler almaya devam ediyor. DualSense özelliklerini merak ediyorsanız daha önce hazırladığımız incelememize de göz atabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, DualSense özellikleri için nabız yoklamaya başladı
İlginizi Çekebilir