Microsoft Flight Simulator 2020 FPS arttırma rehberi

Alparslan Gürlek 26.08.2020 - 15:55
Microsoft Flight Simulator 2020 oynarken FPS arttırmak için ve oyunun kendiliğinden kapanmasına sebep olan bir hatayı önlemeniz için bu rehberi hazırladık.

Microsoft Flight Simulator oynarken performans sorunları yaşayan kullanıcılar için Türkçe içeriklerin sayısının çok kısıtlı olduğunu farkettim. Sizler için FPS arttırmak için temel olarak neler yapmamız gerektiğinden bahsettiğim bu rehber yazısını hazırladım. Umarım faydalı olmayı başarabilmişimdir. Bu rehberde yalnızca işletim sisteminizi Microsoft Flight Simulator için nasıl optimize etmeniz gerektiğini anlattım. Eğer oyun içinde yapılacak ayarlar ile ilgili sorun yaşıyorsanız yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Microsoft Flight Simulator 2020 için işletim sisteminizi optimize edin

Microsoft Flight Simulator bildiğiniz gibi çok ağır bir yazılım. Sistem gereksinimleri de bir hayli yüksek. İncelememizde de sizlere üstüne basa basa belirttiğim gibi önce minimum sistem gereksinimleri ile kendi sisteminizi karşılaştırın. Eğer sisteminiz, oyunun minimum sistem gereksinimlerini karşılayamıyorsa ve oyuna sahipseniz, oynamak için zayıf donanımlarınızı güçlendirmeniz gerekecek. Ayrıca naçizane tavsiyem eğer sisteminizde SSD depolamanız varsa Microsoft Flight Simulator'ı SSD depolamanın içine kurmanız. Bunu yapmak indirme sırasında sıkıştırılan dosyalar genişletildiği için indirip yüklemenizi hızlandıracak. Ayrıca oyunu HDD'ye yüklemek yükleme ekranlarında rahat bir 15 dakika geçirmenize sebep olabilir.

Sistem gereksinimleriniz oyunun minimum sistem gereksinimlerini karşılıyorsa işletim sisteminizi optimize ederek başlayın. Başlat > Oyun Modu'nu Aç aramasını yaparak ulaşacağınız "Oyun modu" kısmını açıktan kapalı olarak değiştirin. Eğer kapalıysa karışmayın.

Microsoft Flight Simulator 2020 FPS arttırma rehberi

Aynı pencere üzerinde sol taraftaki sekmelerde görebileceğiniz oyun çubuğu seçeneğine ilerleyerek "Oyun kliplerini ve ekran görüntülerini kaydedin ve Oyun Çubuğunu kullanarak yayınlayın" kısmını kapalı olarak değiştirin. Bu kısım Xbox Game Bar kullanarak NVidia GeForce Experience yazılımında da olduğu gibi oyun içinden ekran görüntüleri ve videolar kaydetmenizi sağlar. Ayrıca bilgisayarınızda MFS için son yayınlanan NVidia Game Ready sürücüsünün de yüklü olduğundan da emin olun.

Microsoft Flight Simulator 2020 FPS arttırma rehberi

Sık kullanılan bir şey değil ve arkada çalışması sisteminize boş yere yük binmesi anlamına geliyor. Microsoft Flight Simulator çalışırken sisteminizin tamamen odağı ona vermesi gerekiyor, çünkü bir kan emici misali işlemciden başlayarak bütün donanımlarınızı kurutuyor. Özellikle sisteminiz benim sistemim gibi önerilen sistem gereksinimlerinin biraz üstündeyse -önerilen sistem gereksinimleri asla oyunu oynamak için ideal değildir- bunu yapmak oyunun her anlamda akıcılığını arttıracaktır.

Microsoft Flight Simulator 2020 FPS arttırma rehberi

Devamında oyunun kurulu olduğu klasörü açarak oyunu çalıştıran FlightSimulator.exe dosyasını bulun. Sağ tıklayarak özellikler kısmına ilerleyin. Özellikler>Uyumluluk sekmesine gelerek "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunun işaretli olduğundan emin olun. Oyun açılırken ve devamında tam ekran görüntülenmeye devam ederken araya girip siz farkında olmadan performansınızı düşürebilir. Özellikler penceresini hiç kapatmadan hemen alttaki Yüksek DPI ayarlarını değiştir butonuna basın. Hemen alt taraftaki "Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl" kutucuğunu işaretleyin ve aşağıdaki açılır listenin "Uygulama" olarak seçildiğinden emin olun. Bunu yapmak oyunun hiçbir sebep olmadan suratınıza kapanmasına sebep olan bir hatayı da giderecektir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2020 09:05
Korsanini indirin gamepass var oyunu indiremiyorum takiliyor surekli ilerlemiyor ilaçlısını indirdim mis gibi tak indi internetten haritayi download da ediyor puruzsuz oynuyorsun
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2020 08:38
winsetting@gmail.com a mail atarsan memnun olurum dostum link için..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2020 07:58
Eğer oyun açılışta donuyorsa;
1.dualshock4 controller takılıdır.ds4 ün pc bağlantısını çıkarıp tekrar oyunu başlatın.
2.ds4 ile oynamak istiyorsanız, ki bu oyunu çok daha kolay bir hale getirir.Ds4 uygulamasını indirip settings kısmından "Hide DS4" kısmını işaretleyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.08.2020 17:10
4 gündür downloadda
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Flight Simulator 2020 FPS arttırma rehberi
İlginizi Çekebilir