Microsoft Flight Simulator alfa ve beta tarihleri belli oldu

Alparslan Gürlek 3.07.2020 - 14:20
Microsoft Flight Simulator için gelen geliştirici güncellemesi kapalı beta ve alfa süreçleri için zaman çizelgesini yayınlıyor. Çıkış tarihi de yakında açıklanacak.

Asobo Studios, bu hafta kapalı beta sürümü için bir zaman çizelgesi alacağımızı belirtti ve kapalı beta için bekleyen oyuncuları bilgilendirdi. Microsoft Flight Simulator için çıkış tarihinin duyurulacağı gün de belli oldu.

Microsoft Flight Simulator kapalı beta ve alfa tarihleri için açıklama geldi

Microsoft Flight Simulator için çıkış tarihi duyurusu 9 Temmuz tarihinde gelecek bir geliştirici güncellemesi ile yapılacak. Bu güncellemeye takiben alfa sürecinin de başlangıcı açıklanacak. Kapalı beta ise bu iki sürecin hemen ardından başlayacak.

Şimdilik ne yazık ki kapalı beta için henüz hiçbir ayrıntı anlatılmadı ancak yol haritasının bir adım geriye kaydırıldığını anlayabiliyoruz. Başlangıçta Temmuz ortalarında gelmesi beklenen kapalı beta ve alfa süreçleri için tarihin ay başlarına çekildiğini gördük. Bu da işlerin Asobo ve Microsoft için yolunda gittiğini gösteriyor.

Microsoft Flight Simulator alfa ve beta tarihleri belli oldu

Alfa 5, 9 Temmuz tarihinde yapılacak olan çıkış tarihi duyurusuna eşlik edece ve bir alfa grup davetiyesi gönderilecek. Bu davetiyeyi nasıl alırım? Sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim, haberin sonunda bu konuya değindik. Bu nedenle kapalı beta süreci başlamadan önce oyuna girip uçuş yapma şansına sahip olabilirsiniz. Alfa sürecinin başlamasıyla birlikte yama notları kısmında bu hususta daha detaylı bilgiler de yer alacak.

Geliştirici güncellemesi ayrıca bizlere Microsoft Flight Simulator'ın sanal dünyasına güç veren verileri nereden aldığını bir kez daha gösteriyor. Asobo ve Microsoft, hava koşulları tahminlerinden küresel hava trafiğine kadar her şey hakkında veri sağlayan çeşitli şirketlerle ortaklık kurmuş durumda. Bu hafta öne çıkan FlightAware ortaklığı da dikkat çekici. Şirkete göre, veri akışı sistemi olan Firehose, oyunun gerçek zamanlı hava trafiğini simüle etmesine izin verecek. Bu da oyunda yaptığınız uçuşlarda karşılacağınız hava olaylarının aslında eş zamanlı yapılan gerçek uçuşlara yakın olacağına işaret ediyor. Gökyüzünü, gerçek hayatta size yakın olan uçaklarla -hava olayları bağlamında-  paylaşabileceksiniz.

Test uçuşlarında yer almak için kapalı betanın başlamasını bekleyenler arasındaysanız, Microsoft Flight Simulator Insider olmak için kaydolabilirsiniz. Bunu da buradaki bağlantı vasıtasıyla yapabilirsiniz. Kaydınızı tamamladıktan sonra insider forumlarına erişim sağlayabilecek ve gelecekteki testler ve süreçler için davet alabileceksiniz. Oyunun geliştirme süreci içerisinde bulunmak isteyen oyuncular için güzel bir program olduğunu belirtmeliyiz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Flight Simulator alfa ve beta tarihleri belli oldu
İlginizi Çekebilir