Microsoft, kişiselleştirilebilir VR cihazı için patent aldı

Tunay Şahin 13.05.2023 - 14:17
Microsoft kısa bir süre önce, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değiştirilebilir, özelleştirilebilen yeni bir modüler VR ve AR cihazının patentini aldı.

Uzunca süredir VR piyasasında söz sahibi olmak isteyen Microsoft, geçtiğimiz günlerde gözlük şeklide başka bir VR cihazı idi. Yeni ortaya çıkan patent ise tanıdığımız VR gözlüklerine daha çok benziyor. "Modüler başa monte cihaz" adlı patent, VR cihazlarının en önemli eksikliklerinden biri olan özelleştirilebilmeyi sunuyor.

Microsoft'tan kişiselleştirilebilir VR cihazı

Piyasada bulunan VR cihazları şu anda her kullanıcının standartlarını karşılayacak şekilde özelleştirilebilen modüler modellere sahip değil. Bunun yerine, standart bir sürüm ile ne sunulursa onu kullanabileceğimiz ürünler satılıyor. Microsoft'un patenti, modüler bir cihaz yaratarak bu sorunu çözmeyi amaçlamış.

Microsoft'tan kişiselleştirilebilir VR cihazı

Microsoft, modüler başa takılan VR ve AR cihazının yapısı ve anatomisi hakkında her kullanıcı tarafından kolayca değiştirilebilen özelliklere sahip sert çerçeveli bir ürün olarak açıklıyor.

Modüler sensör ve ekran modülü, örneğin kafa bandı, VR başlığı, kask ve benzerleri dahil olmak üzere uyumlu sistemlerde kullanabilmek için standart bir arayüz ile gelecek. Bazı uygulamalarda, modüler sensör ve ekran modülü için yardımcı işlem, depolama ve güç kaynakları sağlayabilen arka eklenti modülü gibi başka bir modül de sağlanabilir.

Microsoft'tan kişiselleştirilebilir VR cihazı

Patent belgesine göre, modüler bir VR cihazı kullanmanın, sistemlerin bağımsız olarak tasarlanmasını ve inşa edilmesini sağlayabileceğini, oyuncuların ve diğer kullanıcıların herhangi bir anda mükemmel özellik kombinasyonunu oluşturmak için farklı modülleri karıştırıp eşleştirmesine izin verebileceğini savunuyor.

Çeşitli duyusal modüller kullanılabilir ve her kullanıcının mevcut sorunlarını gidermek için bunları değiştirebilir. Patent, VR ve AR cihazları tarafından kullanılabilecek birkaç modülün bir örneğini sunmakta.

Microsoft ayrıca farklı modüllerin oyun kumandalarıyla nasıl çeşitli şekillerde çalışabileceğinden de bahsediyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2023 09:26
mide bulantısı ve saatlerce oynayabileceğimiz bir VR Cihazı gelmeli artık
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2023 15:50
Ya ne yazıkki vr’ın sonu 3d gözlüklü tvler gibi olucak :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft kişiselleştirilebilir VR cihazı
İlginizi Çekebilir