Microsoft Teams zor zamanlar yaşıyor

Berat Darıcı 17.03.2020 - 10:19
Microsoft Teams koronavirüs sayesinde giderek daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Fakat bu durum servisin zor zamanlar geçirmesine sebep verdi.

Microsoft'un iş yeri sohbetleri, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren platformu koronavirüs sonrası yoğunluğu kaldıramadı. Microsoft tarafından Slack'e rakip olarak tasarlanan ve Kasım 2016'da resmi olarak duyurulan Microsoft Teams, 17 Mart 2017'de hizmete başlamıştı.

Office, Skype ve  Office 36 5dahil olmak üzere Microsoft dışı ürünlerle de entegre olabilen yazılım insanların evden çalışmaya başlaması ve öğrencilerin uzaktan eğitim almak zorunda kalması ile zor duruma düştü. Microsoft birçok şirketinde evden çalışmak için kullandığı önemli bir hizmet.

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar COVID-19 felaketini önlemek için evden giderek daha fazla çalıştıklarından yaşanan problem daha kötü bir zamanda olamazdı sanırım. Microsoft “mesajlaşma ile ilgili işlevsellik sorunlarını” araştırdığını doğruladı. Fakat kullanıcılar, üyeleri değiştirme, toplantıları kaydetme, ekran paylaşımı ve daha pek çok sorunla daha karşılaştığını firmaya geri bildirim olarak Twitter üzerinden bildirmeye devam ettiler.

Microsoft Teams premium 6 aylık ücretsiz deneme sürümüne sahip

Geçtiğimiz hafta Microsoft, Microsoft Teams'in geliştirilmiş ücretsiz bir sürümünü duyurdu. Kişi kısıtlama sınırlamaları ve ücretli kullanıcılar için sunulan bazı ek özellikler ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Ayrıca Microsoft  Teams'in premium sürümü için 6 aylık bir ücretsiz deneme sürümü sunuldu. Kasım ayında 20 milyon günlük kullanıcı sayısına ulaşan program salgın sayesinde hızla yükseliyor.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda küresel iş gücünün üçte ikisinden fazlasının haftada en az bir gün uzaktan çalıştığı ortaya çıkmıştı. COVID-19'un dünya genelinde verdiği zarar her gün biraz daha büyürken evden çalışanların sayısı da devamlı artmakta.

Microsoft böyle zor bir dönemde Microsoft Teams'in başına gelenler ile imajının kötü yönde zarar görmemesi adına elinden geleni yapacaktır. Microsoft Teams'in duyurulduğu dönemde en büyük rakip Slack, New York Times'ta tam sayfa reklam yayınlamıştı. Rekabetin iyice kızıştığı bugünlerde karşı hamleler gelecektir.

Microsoft Teams zor zamanlar yaşıyor

Microsoft geçtiğimiz günlerde koronavirüs vakalarını gösteren web sitesini de hizmete soktu. Türkçe dil desteğine de sahip web sitesi dünya genelinde ve ülkeler içinde ayrı ayrı etkin vakaları, tedavi edilen vakaları ve ölümle sonuçlanan vakaları göstermekte. Bing arama motoru tabanlı Web sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Web sitesinin sadece onaylanan resmi vakaları gösterdiğini unutmayın.

Xbox Series X detaylı teknik özellikleri açıklandı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 15:45
kasık ayı demişsiniz, kasım olacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Teams zor zamanlar yaşıyor
İlginizi Çekebilir